Local

Atentie, o firma de termopane pacaleste clientii pe banda rulanta – FOTO

Publicat: 10 oct. 2013

@ Mai multi ieseni care au vrut sa faca modificari in locuinte au fost tepuiti de o firma din Iasi @ Societatea este pe lista neagra a Politiei si OPC-ului @ O familie din Iasi a luat o teapa de proportii cand a vrut sa renoveze apartamentul

Mai multi clienti care au apelat la serviciile unei firme de termopane din Iasi au avut parte de cea mai neplacuta surpriza din viata lor. Acestia au fost pacaliti ca vor primi serviciile cerute in cel mai scurt timp, insa imediat dupa semnarea contractelor, reprezentantii firmei se faceau nevazuti. Reclamatiile s-au inmultit la Protectia Consumatorului si la Politie, datoriile firmei fata de clienti fiind de cateva mii de lei. Societatea reclamata este SC Bumerang Term SRL, specializata in montarea tamplariei PVC si aluminiu cu geam termopan, cu sediul in Podu de Piatra. Comisarii din cadrul Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor au aplicat deja o amenda in valoare de 3.000 de lei firmei care pacaleste clientii. Numai de la inceputul anului au fost depuse 8 reclamatii la sediul institutiei. Clientii erau nemultumiti de nerespectarea termenelor de executie a lucrarilor de montaj a tamplariei de termopan sau a altor accesorii de acest tip.

Pagubiti de 3.200 de lei

O familie din Iasi care a apelat la serviciile unei firme ce se ocupa cu montarea de termopane a ramas pagubita de cateva mii de lei. Familia Toma, ce locuieste pe bulevardul Nicolae Iorga, renova apartamentul in care locuia si avea nevoie de inca doua termopane in balcon si in dormitor. Pentru aceste modificari, a apelat la serviciile unei societati care a incasat banii si s-a facut nevazuta. Clientii a luat legatura cu reprezentantul firmei pentru a stabili toate detaliile pe data de 17 septembrie. Suma pe care o cheltuiau era de 3.200 de lei. Clientii au platit toti banii inainte de inceperea lucrarilor si au obtinut o reducere de 10 la suta. Conform contractului, ferestrele trebuiau montate in 15 zile lucratoare de la semnarea acestuia, iar in cazul in care apareau circumstante neprevazute, clientii erau anuntati ca lucrarea va fi terminata cu inca cinci zile de intarziere. Desi administratorul firmei le spusese ca lucrarea va fi terminata in cel mai scurt timp, acest lucru nu s-a mai intamplat. Sotii Toma au incercat sa ia legatura cu acesta de mai multe ori, insa erau amanati de la o zi la alta. Observand ca nu ajung la nicio intelegere, s-au hotarat sa depuna reclamatie la Politie si la Protectia Consumatorului pentru a-si recupera banii sau pentru a primi pentru ceea ce platisera. Familia Toma mai colaborase cu firma in trecut si ultima comanda fusese executata conform contractului semnat. Insa de aceasta data, acest lucru nu s-a mai intamplat. „Suntem intr-o mare incurcatura fiindca avem muncitorii care renoveaza apartamentul si asteapta de trei saptamani acele geamuri sa poata finaliza lucrarea, iar administratorul stia, chiar el mi-a sugerat sa incep lucrarea in interior fiindca in sapte zile livreaza comanda. La sectia de Politie au spus ca sunt multe plangeri pe numele lui, am fost la sediu si proprietara spatiului unde are firma i-a pus sechestru pe actele de la fima pentru ca are datorii din luna martie la plata chiriei”, a spus Alexandra Toma.

Contactat telefonic, administratorul firmei a declarat ca nu a mai putut onora contractul pentru ca a avut niste probleme financiare. „Am avut o problema cu firma din punct de vedere financiar. Acum insa am cumparat ceea ce aveam nevoie si in cel mai scurt timp o sa rezolv problema, chiar maine (astazi – n.r)”, a spus Ionut Blanaru, administratorul firmei.

Comentarii
  • Cat mai minte Blanaru.El nu cumpara nimic.Doar preda comanda si avansul la altii si isi ia partea.Va sfatuiesc sa mergeti la Parchet.Inca una sau doua plangeri si e ridicat.Ulciorul nu merge de multe ori.la apa.

  • Nu-i scapati niciun ban golanului de Ionut Blanaru. Este un escroc, va duce cu vorba, va promite orice doriti si va cere zilnic bani in avans. Cand nu ii mai dati si incepeti sa emiteti pretentii, nu va mai raspunde la telefon!
    Pe mine m-a escrocat de 3500 lei!! si umblu pe la politie si protectia consumatorului de 3 luni!

  • Va rugam aveti grija in judetul Suceava la firma La Fedo Srl

    Atentie mare la firma La Fedo Srl din Brasca. Calitate proasta la montaje si lipsa totala de profesionalism. Noi am pus toata casa si nici un geam nu estea etans( mai inguste ori strambe si feronerie proasta…etc.

Adauga un comentariu