Eveniment-Social

Atentie, parinti! Iata ce gradinite ar putea fi deschise in aceasta vara la Iasi

Publicat: 13 iun. 2013
1

Pentru a veni in intampinarea parintilor care, pe timpul verii, nu-si pot angaja o bona sau un babysitter care sa aiba grija de copii cat timp sunt la munca, Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Iasi analizeaza in aceasta perioada lista unitatilor de invatamant prescolar care, prin rotatie, in lunile iulie si august, vor functiona dupa un program special. Reprezentantii ISJ au tinut sa arate ca parintii trebuie sa-si exprime, in scris, zilele acestea intentia de a-si inscrie micutii la gradinita, la institutia unde doresc acest lucru. „Se lucreaza in aceasta perioada la definitivarea acestei liste. Este foarte important ca parintii sa mearga, in zilele urmatoare, si sa-si exprime intentia in scris pentru a-si aduce copiii la gradinita pe timpul verii. Dorim sa precizam ca anul trecut, solicitarile au fost foarte scazute, aproximativ 80 la nivelul intregului municipiu si, de aceea, vom vedea cate si unde vor mai fi deschise si in aceasta vara”, au precizat acestia. Parintii care inca nu au reusit sa-si inscrie copiii la ciclul de invatamant prescolar, respectiv la grupa mica de la gradinita, o mai pot face pana pe 22 iunie 2013, conform calendarului oficial al Ministerului Educatiei Nationale (MEN). De asemenea, avand in vedere ca in zone precum Alexandru, Dacia, Podu Ros sau Copou au fost foarte multe solicitari, Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) a decis suplimentarea, cu cate 125 locuri.

Click aici pentru a vedea ce gradinite ar putea fi deschise in aceasta vara la Iasi

Comentarii
    • Este si Degetel pe lista? Mergeti cu incredere, acolo educatia se face pe metoda clasica, adica cu batul si cu un limbaj complet „pedagogic”.

  • Mda,ce sa spun un articol si atat,ideea e ca nu este adevarat,nici o institutie de invatamant gen gradinita,nu doreste sa se „implice”.De ce?le e mai bine educatoarelor acasa, nu anunta parintii in timp util,si uite asa nu sunt copii in perioada vacantei.Oare cei de la ISJ,nu impune niste reguli/Sigur nu.Noi parintii,suntem in imposibilitatea de a face ceva ,in o astfel de situatie….Traim in Romania….:(

Adauga un comentariu