Magazin

Atentie parinti la mercurul din panza freatica – Unul din sase copii se imbolnaveste

Publicat: 22 oct. 2012
1

Un copil din sase sufera de deficit de atentie din cauza mercurului din panza freatica, provenit din bateriile uzate aruncate la gunoi. Este doar una dintre urmarile faptului ca in Romania nu se face colectarea selectiva a deseurilor.

Anul trecut, ministerul mediului a inceput, in parteneriat cu Ministerul Educatiei si Garda Nationala de mediu, o campanie de informare in randul elevilor care sa duca la cresterea colectarii selective.

Programul de responsabilizare a elevilor, aflat la editia a doua, vine cu premii care stimuleaza elevii care participa in program. Anul acesta, profesorii care se inscriu in proiect vor primi si un suport de curs din partea ministerului mediului.

Ecoeducatia este un element forte in curicula scolara. Elevul vine acasa si incearca sa-si convinga parintele ca nu trebuie sa-si mai arunce totul la ghena.

In medie, un roman recicleaza un kilogram si jumatate de electronice, in loc de patru, cat recicleaza in medie, orice alt cetatean al Uniunii Europene. In plus, pana anul acesta nu a existat obligativitatea de colectare a bateriilor folosite.

In prezent, Romania se situeaza pe penultimul loc in Uniunea Europeana la colectare selectiva, inaintea Bulgariei. Campania de anul trecut a dus la colectarea a 11 tone de deseuri de echipamente electronice si baterii cu ajutorul elevilor din 231 de scoli si licee din 17 judete.

Sursa: antena3.ro

Adauga un comentariu