Magazin

Atentie, parinti! Nu mai aruncati dintii de lapte ai copilului. Ce spun cercetatorii despre dintisorii de lapte

Publicat: 22 aug. 2019

Multi stiu ca dintii de lapte sunt temporari si se schimba incepand cu varsta de 6 ani, dar cati dintre parinti stiu si cat sunt de importanti? Aparent, conform specialistilor, dintii de lapte pot salva viata copiilor. Se pare ca Zana Maseluta va intra intr-o perioada lunga de repaus. Motivul? Cercetatorii au descoperit ca dintii de lapte ai copiilor pot juca un rol foarte important in sanatatea lor, fiind mai folositori decat par la prima vedere. Oamenii de stiinta au descoperit ca dintii de lapte contin celule stem ce pot fi folosite cu succes in regenerarea tesuturilor, ceea ce ar putea salva viata micutilor. Specialistii au ajuns la aceasta concluzie in urma studiului desfasurat in anul 2003, la Institutul National de Sanatate din Maryland; cu ajutorul celulelor stem au regenerat tesut osos, adipos si terminatii nervoase.

Informatia a fost supusa studiului din nou, de aceasta data de catre cercetatorii de la Universitatea din Pennsylvania. In luna septembrie a anului 2018, specialistii au extras celulele stem din dintii de lapte ai copiilor, pe care ulterior le-au folosit in tratarea problemelor dentare. Oamenii de stiinta au descoperit ca prin celulele stem pot „readuce dintii la viata”, atunci cand radacina acestora este afectata in urma unui accident. Conditia este ca dintii de lapte sa fie depozitati cu atentie, astfel incat celulele sa se pastreze proaspete.

„Prin aceasta forma de tratament dintii pot reactiona din nou la stimuli. Pot simti din nou trecerea de la cald la rece, asta insemnand ca dintii sunt vii din nou”, a declarant profesorul Shi, seful Departamentului de Anatomie si Celule Biologice din cadrul Universitatii din Pennsylvania.
 loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit