Eveniment-Social

Atentie, parinti si copii. Sarbatoarea Bojdeucii are loc in acest week-end, la Iasi

Publicat: 12 apr. 2016
1

Muzeul National al Literaturii Romane (MNLR) Iasi organizeaza duminica, 17 aprilie 2016, editia cu numarul 49 a programului cultural intitulat „Sarbatoarea Bojdeucii„. Actiunea va demara de la ora 10:00 si se va desfasura chiar la faimoasa Bojdeuca din Ticau.

„Acum va avea loc si ceremonia de decernare a premiilor Concursului National Ion Creanga de creatie literara intitulata Povesti, editia a 24-a. Anul acesta, la concurs au fost înscrise 69 de lucrari la sectiunea copii si 50 de lucrari la sectiunea adulti. Juriul care a evaluat lucrarile este format din Mirel Cana – presedinte, alaturi de Carmelia Leonte si Catalin Mihai Stefan – membri. De asemenea, va avea loc lansarea volumului al 17-lea al antologiei Povestile de la Bojdeuca, aparut la Editura Muzeelor Literare, ce cuprinde povestile câstigatoare la editia de anul trecut a concursului.

Tot duminica se va inaugura si expozitia de afise „Evenimente si personalitati la Bojdeuca 1972-2016″, iar Palatul Copiilor Iasi va oferi un spectacol. Invitatul special al evenimentului va fi actorul Petru Ciubotaru. Coordonatorii evenimentului sunt Camil Iercan, Diana Leonte, Camelia Macoveschi, Niculina Purcaru si Valentin Talpalaru”, au transmis organizatorii manifestarii traditionale.

Citeste si: „Copilaria parintilor nostri”, un proiect inedit la Bojdeuca Iasi – FOTO

Adauga un comentariu