Mama si copilul

Atentie parinti: telefoanele mobile genereaza probleme de comportament la copii

Publicat: 31 dec. 2010

Cercetatorii din Danemarca au descoperit faptul ca expunerea la telefoanele mobile inainte si dupa nastere creste riscul de a avea copii cu probleme comportamentale, in special daca cei mici incep sa foloseasca la o varsta frageda aceste dispozitive.

S-a constatat ca peste o treime (35%) dintre copiii cu varsta de sapte ani foloseau un telefon mobil, iar 17% dintre acestia erau expusi telefonului mobil inainte si dupa nastere, informeaza Physorg.

In jur de 3% dintre copii aveau tulburari de personalitate de limita, iar alti 3% aveau comportamente anormale. Copiii expusi la telefoanele mobile inainte si dupa nastere aveau un risc crescut cu 50% de a avea probleme de comportament, riscul fiind crescut chiar si dupa ce s-au luat in considerare alti factori care influenteaza personalitatea.

Riscul este cu 40% mai mare in cazul in care cel mic este expus la telefoanele mobile doar inainte de nastere si cu 20% mai mare in cazul in care au acces la telefonul mobil la varsta de 7 ani.

Autorii studiului spun ca studiul confirma alte cercetari si se reduc astfel sansele ca descoperirea sa fie doar o coincidenta. Cercetatorii din Danemarca au monitorizat si chestionat peste 100.000 de femei gravide, intre 1996 si 2002, dar si peste 28.000 de copii cu varsta de sapte ani.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit