Mama si copilul

Atentie parinti: telefoanele mobile genereaza probleme de comportament la copii

Publicat: 31 dec. 2010

Cercetatorii din Danemarca au descoperit faptul ca expunerea la telefoanele mobile inainte si dupa nastere creste riscul de a avea copii cu probleme comportamentale, in special daca cei mici incep sa foloseasca la o varsta frageda aceste dispozitive.

S-a constatat ca peste o treime (35%) dintre copiii cu varsta de sapte ani foloseau un telefon mobil, iar 17% dintre acestia erau expusi telefonului mobil inainte si dupa nastere, informeaza Physorg.

In jur de 3% dintre copii aveau tulburari de personalitate de limita, iar alti 3% aveau comportamente anormale. Copiii expusi la telefoanele mobile inainte si dupa nastere aveau un risc crescut cu 50% de a avea probleme de comportament, riscul fiind crescut chiar si dupa ce s-au luat in considerare alti factori care influenteaza personalitatea.

Riscul este cu 40% mai mare in cazul in care cel mic este expus la telefoanele mobile doar inainte de nastere si cu 20% mai mare in cazul in care au acces la telefonul mobil la varsta de 7 ani.

Autorii studiului spun ca studiul confirma alte cercetari si se reduc astfel sansele ca descoperirea sa fie doar o coincidenta. Cercetatorii din Danemarca au monitorizat si chestionat peste 100.000 de femei gravide, intre 1996 si 2002, dar si peste 28.000 de copii cu varsta de sapte ani.loading...

Adauga un comentariu