Local

Atentie! Recomandari pentru soferi ca sa circule in siguranta pe timp de iarna

Publicat: 02 dec. 2014

Pentru o calatorie sigura în conditiile scaderii temperaturilor si aparitiei fenomenelor meteo specifice anotimpului rece, Politia Rutiera ieseana recomanda conducatorilor de autovehicule sa respecte cu maxima strictete regulile de circulatie, sa circule cu viteza adaptata la conditiile meteo-rutiere si sa respecte o serie de reguli de conduita preventiva.

Soferii sunt sfatuiti sa se informeze asupra conditiilor de deplasare pe traseul ales, precum si despre conditiile meteo rutiere prognozate pentru zona tranzitata, dar mai ales sa isi doteze autovehiculele cu anvelope pentru sezonul rece. De asemenea, este bine sa aveti la dumneavoastra o lopata, perie sau matura, sac cu sare si nisip si lanturi. „Trebuie sa evitati actionarea brusca a mecanismului de directie si a sistemului de frânare al autovehiculului. În zilele cu ninsori, viscol, ploi, temperaturi scazute, fiti mai atenti la pietoni. Acestia sunt mai putin prudenti, circula zgribuliti, astfel ca nu se asigura corespunzator la traversare. Tineti cont de faptul ca atunci când afara este zapada, distantele sunt mai greu de apreciat. De aceea, mentineti o distanta mai mare între masina pe care o conduceti si cea din fata”, sfatuiesc reprezentantii Politiei Rutiere Iasi.

Totodata, asigurati-va ca functioneaza corespunzator sistemele de iluminare-semnalizare, cât si cele de climatizare sau degivrare. Utilizati luminile de întâlnire si pe timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri si a celor de ceata în cazul aparitiei acestui fenomen. Pastrati o distanta mai mare fata de autovehiculele care circula în fata.

Citeste si: Accident violent cu doua masini in fata Liceului Dimitrie Cantemir – FOTOloading...

Adauga un comentariu