Funny

Atentie, romani. Ce se intampla daca apesi „cancel” de doua ori la bancomat

Publicat: 03 dec. 2018
9

Auzi tot felul de ”secrete” despre diversele lucruri cu care ai de-a face zilnic, iar bancomatele par sa nu fie o exceptie.

Uneori, apar pe internet tot felul de sfaturi despre cum poti sa pacalesti cate un dispozitiv electronic sau de alta natura. Cel mai nou iti spune sa apesi ”cancel” de doua ori la bancomat, ca sa nu-ti fure hackerii banii. Daca iti suna absurd, poti fi foarte sigur ca este, intr-adevar, absurd.

In ultimele saptamani, pe Twitter si pe Facebook au fost reciclate constant mesaje fara vreo sursa anume sau cu sursa clasica a ”prietenului var de-al patrulea frate cu un bancher.” Mesajele astea iti spun ca daca apesi ”cancel” de doua ori la bancomat, inainte sa iti introduci cardul, vei impiedica furtul codului PIN.

Conform snoavei, pentru ca altfel e greu sa o numesti, daca apesi cancel de doua ori, vei bloca skimmer-ul instalat de cineva pentru a-ti fura codul PIN. Evident, nu exista niciun fundament pentru asta si e putin probabil ca un skimmer de carduri sa fie oprit cu o simpla apasare a tastei ”cancel”. Pardon, o dubla apasare.

Daca vrei, intr-adevar, sa te feresti de skimmerele de carduri, cel mai bine ar fi sa folosesti doar bancomate aflate in incinta bancilor. In astfel de situatii, e aproape imposibil sa fie instalate dispozitive care sa fure date.

Adauga un comentariu