Magazin

Atentie romani! Datele personale va pot fi FURATE cu ajutorul FRIGIDERULUI pe care il aveti in casa

Publicat: 24 aug. 2015
In cadrul unei conferinte sustinute recent, expertii in securitate au demonstrat ca frigiderele inteligente pot facilita atacurile cibernetice.
Orice progres important vine cu avantajele si dezavantajele sale, iar in ceea ce priveste ”internetul tuturor lucrurilor”, acestea sunt asociate in principal cu securitatea. In cadrul evenimentului DEF CON desfasurat de curand, o echipa de hackeri a reusit sa demonstreze inca o data acest lucru, folosindu-se de un frigider inteligent Samsung pentru a obtine parola de GMAIL a unui utilizator.
Aceasta performanta notabila a fost realizata in timp ce utilizau modelul RF28HMELBSR, un dispozitiv produs de coreenii de la Samsung si controlat cu ajutorul aplicatiei Smart Home. Dupa cum scrie site-ul The register, frigiderul implementeaza SSL, insa certificatele nu sunt validate, iar in acest fel, un atac de tip ”man in the middle” devine usor de realizat.
”Frigiderul conectat la internet poate afisa informatii din Gmail Calendar pe display-ul sau. Pare a functiona intr-un mod similar oricarui dispozitiv care ruleaza Gmail calendar. Un utilizator autentificat/detinator al calendarului face actualizari, iar aceste modificari pot fi vizualizate pe orice alt terminal de pe care utilizatorul are acces la calendar.”
Echipa din spatele recentei descoperiri urma sa efectueze mai multe experimente la DEF CON, insa timpul alocat se scursese, motiv pentru care acestea vor fi continuate in viitorul apropiat. Pen Test Partners este responsabila si pentru descoperirea care a scos la iveala faptul ca Smart TV-urile Samsung nu cripteaza corespunzator inregistrarile trimise pe internet.


loading...

Adauga un comentariu