Magazin

Atentie, sa nu faci asta cu cartea de identitate! S-ar putea sa ai o surpriza EXTREM DE NEPLACUTA

Publicat: 16 oct. 2016
1
Avertisment al celor de la Ministerul Afacerilor Interne, legat de cel mai banal act din buzunarul romanului – cartea de identitate!

Cartea de identitate ceruta ca garantie reprezinta o practica ilegalacareia ii cad victime multi dintre romani. Si asta pentru ofera ocazia furtului de identitate!

Directia pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date din cadrul MAI informeaza ca sunt reclamate din ce in ce mai multe cazuri in care oamenii predau de bunavoie cartea de identitate drept garantie pentru prestarea unor servicii, pentru incredintarea unor valori sau pentru plata datoriilor.

Ajunse pe mana infractorilor, actele pot fi folosite cu usurinta in actiuni ilegale: trafic de persoane, migratie ilegala, trafic de droguri sau tranzactii imobiliare, scrie oradestiri.ro.

Multe dintre persoanele carora le-a fost furata identitatea au fost chemate in fata legii pentru a raspunde in legatura cu fapte penale pe care nu le-au savarsit.

MAI reaminteste: cartea de identitate nu poate fi retinut decat de organelecompetente si ca darea, primirea sau solicitarea actului de identitate dreptgarantie sunt strict interzise. Aceste fapte se sanctioneaza cu amenda de la 75 la 150 de lei.
Adauga un comentariu