National

ATENTIE! Schimbari in regulamentul aeroporturilor din UE. Se verifica si bagajul de mana

Publicat: 03 mart. 2015
1

De la 1 martie a intrat in vigoare noul regulament european 2015/187 care prevede ca, orice bagaj de mana care contine dispozitive mobile si aparate electrice de mari dimensiuni, trebuie inspectat. Pana acum, aceste obiecte se puneau pe o tava, separat.

In principiu, orice pasager al transportului aerian poate fi obiectul acestor verificari.  Placi si uscatoare de par, aparate foto si chiar jucarii cu baterii vor fi supuse unei verificari specifice. Regulamentul european arata, din datele recente ca teroristii internationali dezvolta noi moduri de a ascunde dispozitive explozive in bagajele de mana motiv pentru care Comisia Europeana a decis sa intareasca controalele.

Astfel, printre aparatele care vor fi analizate separat in timpul controlului se numara camere video, laptop-uri, telefoane mobile, aparate foto, walkman, CD, calculatoare de buzunar, precum si aparate electrice de mari dimensiuni, cum ar fi fierul de calcat, placa de intins parul, uscatoare de par, jucarii pe baterii sau masini de cusut portabile, printre altele.

Adauga un comentariu