Eveniment-Social

Atentie, se dilata liniile de tramvai!

Publicat: 18 mai 2011
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:220891;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

Liniile de tramvai ale Regiei Autonome de Transport Public (RATP) dau semne de slabiciune, odata cu incalzirea vremii. Oficialii Regiei sustin ca mai multe tronsoane se dilata din cauza temperaturilor extrem de ridicate, lucru care ar ingreuna circulatia tramvaielor. Din acest motiv, echipele RATP au fost scoase la strada pentru a ajusta mai multe tronsoane de linii, in special cele de pe Calea Chisinaului. Ieri, se lucra in zona Green Fiber International. „Acolo, liniile sunt descoperite, prin urmare si mai expuse la soare. Asta face ca liniile sa se dilate la caldurile mari si din aceasta cauza am fost nevoiti sa intervenim. Se va lucra si noaptea pentru instalarea unor aparate de dilatare, astfel ca circulatia tramvaielor prin zona sa se desfasoare normal”, a declarat Adrian Mihai, purtatorul de cuvant al RATP.
Acesta a precizat ca, la sfarsitul saptamanii, echipajele Regiei vor efectua lucrari si la rondul Tutora. Este vorba de schimbarea a peste 500 de metri liniari de cale simpla, investitie ce se ridica la cel putin 500 de mii de euro. Pe toata durata lucrarilor, tramvaiele de pe traseul 5 vor intoarce in Baza 3. „Noi am tot amanat investitia pentru ca nu aveam sina. Acum am facut rost si vom incepe sa inlocuim liniile. Nu este o sina noua, dar este buna si respecta toti parametrii tehnici”, a mai spus Adrian Mihai.
Tot ieri, un alt echipaj de muncitori repara refugiul pietonal de pe Nicolae Iorga. Acesta a fost distrus in urma cu cateva zile, dupa ce soferul unui Logan, cu numar de Neamt, a intrat in gardul de protectie al refugiului.

Comentarii
  • Sa va spun eu ce e cu linia de tramvai din Iasi.A fost stabilit un contract de RATP impreuna cu primaria Iasi sa se achizitioneze sina din Germania,s-au cheltuit bani pentru deplasarile din Germania.Aveau sina noua la un pret convenabil dar deodata s-au razgandit cei de la RATP si cu primarul Iasului sa faca achiziti printr-o firma particulara a unui deputat de Iasi,din Polonia mai scumpa si mai rea ,se vad rezultatele acum dupa 3 ani de la montare.Nu trebuie de facut o ancheta de DNA sa se vada cum s-au cheltuit bani nostri publici.

Adauga un comentariu