National

ATENTIE! Se schimba regulile privind „luarea in spatiu”. Se pot face pana la 2 ani de inchisoare

Publicat: 13 sept. 2012
1

Gazduitorii vor trebui sa declare cate persoane locuiesc efectiv la adresa unde intentioneaza sa mai ia in spatiu o alta persoana, potrivit unui proiect de lege lansat in dezbatere publica de Ministerul Administratiei si Internelor. Cei care declara date nereale vor fi acuzati de fals in declaratii si pot ajunge chiar si la inchisoare, scrie capital.ro.

Proiectul de lege publicat de MAI modifica insa prevederile in ceea ce priveste declaratia gazduitorilor de primire in spatiu. Conform noilor reguli, din acest document trebuie sa rezulte consimtamantul acestuia. Mai mult decat atat, declaratia trebuie sa contina numarul de persoane care  locuiesc efectiv la adresa respectiva, arata avocatnet.ro.

Declararea unor date nereale in acest document constitutie, potrivit noilor reguli aflate inca in stadiul de proiect, fals in declaratii si poate fi pedepsita cu cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda.

Tot cu o pedeapsa de pana la 2 ani de inchisoare este sanctionat si gazduitorul ca primeste bani, bunuri ori de alte foloase pentru a da declaratia de primire in spatiu.
Adauga un comentariu