Local

ATENTIE! Si tu ai putea pati la fel! Pentru aceasta banca, legile din Romania nu exista! Un credit le-a transformat viata intr-un cosmar

Publicat: 13 feb. 2017
1
@ De o lunga perioada de timp, o ieseanca lupta pentru dreptate si incearca din toate puterile sa demonstreze ca o banca a nedreptatit-o @ Chiar daca are o hotarare judecatoreasca in maini, continua sa fie hartuita de banca @ Ceea ce se intampla ar trebui sa ridice semne de intrebare tuturor romanilor   
 
De multe ori iesenii si nu numai, vad in banci o poarta de scapare. Multi fac imprumuturi fie pentru locuinte, fie pentru alte nevoi personale, dar putini se gandesc la faptul ca viata lor se poate schimba in totalitate odata ce au trecut pragul unei Banci. O situatie revoltatoare vine din Iasi. Cotidianul BUNA ZIUA IASI v-a mai prezentat povestea sotilor Munteanu. In luna martie 2008, familia Munteanu a contractat un credit de la sucursala SC Bancpost S.A, in valoare de 71.900 CHF, pe 25 de ani, cu o dobanda fixa timp de sase luni, martie-septembrie 2008.

Din septembrie 2008, dobanda a devenit variabila si continea o marja 0 (specificata in documente), la care s-a adaugat indicele Libor. Valoarea marjei a reprezentat aspectul atractiv care i-a determinat pe sotii Munteanu sa opteze pentru acest agent economic. Totul a mers perfect pana cand, dupa cum spun magistratii, SC Bancpost SA a incalcat diferite clauze.

Ulterior, dupa mai multe procese, sentinta judecatorilor dovedeste ca Bancpost nu si-a indeplinit obligatiile impuse de lege. Ca urmare a faptului ca institutia a refuzat constant sa respecte o hotarare judecatoreasca, instanta de judecata a dispus sanctionarea bancii, fiind obligata sa plateasca pentru fiecare zi de intarziere de 100 de lei.

Astfel, „instanta admite cererea reclamantilor Munteanu Mariana Catalina si Munteanu Alexandru Constantin, formulata în contradictoriu cu pârâta SC BANCPOST SA. Obliga pârâta SC BANCPOST SA la plata unei penalitati în cuantum de 100 lei pe fiecare zi de întârziere, în favoarea reclamantilor, pâna la îndeplinirea obligatiei stabilita în sarcina sa prin sentinta civila nr. 16283/10.12.2013 a Judecatoriei Iasi pronuntata în dosar nr. 8298/245/2011, irevocabila. Obliga pârâta SC BANCPOST SA la plata catre reclamanti a sumei de 1020,00 lei, compusa din suma de 20 de lei, reprezentând taxa de timbru si suma de 1.000 de lei, reprezentând onorariu aparator ales, cu titlu de cheltuieli de judecata”, se arata in sentinta judecatoreasca.

         
„Unitatea bancara a inserat clauze abuzive”
 
„Asa cum am demonstrat si in instanta, unitatea bancara a inserat clauze abuzive, marindu-ne, prin diverse artificii financiare, dobanda si implicit creditul (au folosit un indice de referinta al bancii, respectiv au crescut valoarea marjei, de la 0 la 7,24 la suta)”, a declarat Catalina Munteanu.

Ieseanca spune ca a recuperat de la Bancpost suma de 15.896 CHF, suma perceputa ilegal si in mod nedatorat. Aceasta suma, castigata necinstit de banca, a fost platita cu eforturi supraomenesti, ambii soti fiind bugetari. De asemenea, Catalina Munteanu a castigat in instanta si emiterea unui plan de rambursare, care sa respecte dobanda stabilita in contractul initial, fara modificari ulterioare, insa, dupa cum spune femeia, banca nu respecta aceste masuri. Practic, S.C Bancpost S.A Iasi, refuza sa respecte prevederile unei decizii judecatoresti pronuntata de aproape 3 ani.

„Ca urmare a situatiei, am intreprins o actiune civila, definitiva, prin intermediul careia banca este obligata la plata sumei de 100 Ron pentru fiecare zi de intarziere, pana cand va pune in aplicare hotararea judecatoreasca. Au fost intreprinse de-a lungul celor aproape 3 ani nenumarate demersuri in vederea eliberarii graficului stabilit in instanta, insa S.C Bancpost S.A demonstreaza un comportament autist in raporturile cu clientii, ignorandu-ne constant atât pe noi cât si autoritatea, exercitatea de putere judecatoreasca, prin dispretul aratat fata de o decizie judecatoreasca. Adaug faptul ca banca a dat dovada in mod constant de rea-credinta, ignorand cu desavarsire orice cale de comunicare, cu noi sau cu reprezentantul nostru, avocat Luca Mirela. Nu pot sa nu ma întreb: cine îi permite acestei multinationale abuzul de putere prin pozitia de pe piata, ignorand legislatia tarii?”, a completat Catalina Munteanu. 
 

Ieri, un executor judecatoresc ar fi trebuit sa execute silit unitatea bancara, insa, reprezentantii Bancpost au prezentat un grafic de rambursare, care, culmea, este la fel ca acela dinaintea castigarii procesului de catre sotii Munteanu. Practic, desi judecatorii au stabilit emiterea unui plan de rambursare, care sa respecte dobanda stabilita in contractul initial, fara modificari ulterioare, banca nu a facut asta, dupa spusele Catalinei Munteanu. „Executarea a fost amanata deoarece reprezentantii bancii au prezentat un grafic de rambursare. Din spusele avocatului familiei Munteanu, graficul nu a fost modificat, conform hotararii judecatoresti. Vom stabili un nou termen pentru executarea silita”, a precizat Lacramioara Mereuta, executor judecatoresc.
Comentarii
  • Dar ,Lacramioara Mereuta,mai este executor judecătoresc? In ce tara trăim? Femeia aceasta a fost arestata,condamnata,,,ați scris in mass media asta

  • Confirm.BANCPOST niste nenorociti. Am ajuns sclavul lor in CHF. As solicita lui ISARESCU sa vina el sa poarte o discutie sau sa asiste la asa zisa negociere, pe care tot o invoca el. REZULTATE ZEROOOO.nu te asculta nimeni, nu te baga nimeni in seama de ka BANCPOST

  • justitie de ca caua . Cum poate o infractoare ca Mereuta Lacramioara sa mai lucreze ca executor , in conditiile in care este inculpat in mai multe dosare ? Gata mi-a ajuns , emigrez . Ma duc in Africa . Asa sistemul judiciar romanesc dinamiteaza democratia din Romania.

  • Oare cine i-a primit sa faca camata in tara noastra si cine trebuie sa-i controleze? Ati ghicit, cel mai mare mason al Romanicai, care nu se mai satura de bani, influenta, vii, vin, titluri, pe care nu-l deranjeaza nimeni!!!

  • Asa este,am fost si eu hartuita de aceasta banca,au mărit dobînzile si penalitatile pina a fost imposibil sa mai plătesc. A trebuit sa recurg la un gest major:sa-mi vînd casa muncite o viata intreaga ptr a plati abuzul acestor camatari cu acte. Acum la bătrînețe sunt nevoită sa muncesc zi lumina ptr a-mi plati chiria la casa pe care am inchiriat-o. Chiar trebuie sa susținem toate aceste bănci cu clauzele lor abuzive si mincinoase?

    • Este icredibil cate abuzuri asupra cetateanului si culmea autoritatile nu se autosesizeaza desi platim prea multe autoritati . Deci lupta in strada este necesara .

    • Da..niste hoti eu am luat de la altex niste produse si am platit prin banc post ratele,nu stiu cum ca din 2005 nu a fost achitat ratele catre euro line alti hoti..si m a executat silit pe aceea suma care am platit o eu atunci,ce mai pot face? Am facut plingere la judecatorie ptr.suspendarea popririi da dupa 1 an mi a venit raspunsul..cu niste abureli neprezemtarea partilor unde i dreptatea fratilor? Aia din guvern fura o tara..si *** amaritii platim credite prescrise din 2005.ce mai pot face?

  • Incredibil ce se intampla in tara asta. Asa nu se mai poate. Oameni sant omorati cu zecile pentru ca nu pot sa mai plateasca creditele. Pentru ast ar trebui facut o demonstaratie dar majoritatea sant naivi . Am ajuns sa ne uram romani pe romani.

Adauga un comentariu