Eveniment-Social

Atentie, soferi. Aceste dispozitive montate in Iasi va pot distruge viata cel putin pentru cateva luni

Publicat: 17 mart. 2016
1

@ Masura fara precedent luata de conducerea Primariei Iasi @ Decizia va afecta pe toti soferii care circula in oras @ Acestia ar trebui sa se astepte la ce este mai rau, Politia Locala urmand a monitoriza la sange orice masina care circula pe strazile din oras

Soferii ieseni au parte de o veste proasta. Municipalitatea a facut o investitie de aproape 200.000 lei pentru achizitia a 20 de radare fixe, ce vor fi montate in mai multe puncte din oras. Conform sefilor primariei, decizia a fost luata pentru reducerea vitezei in zonele din oras unde s-au inregistrat in ultimii ani foarte multe accidente rutiere.

„Avem radare fixe si camere de supraveghere de inalta definitie pe care le vom monta radarelor fixe, imagini care vor fi transmise Politiei Locale, pentru a vedea cine incalca viteza legala. Zonele vor fi monitorizate si printr-o retea de fibra optica. Scopul este acela de reducerea vitezei de deplasare acolo unde s-au inregistrat accidente. Urmarim asigurarea celor care folosesc toate caile de circulatie”, a mentionat primarul Mihai Chirica. Conform acestuia, doua dintre radarele fixe vor fi montate pe soseaua Pacurari (tronsonul cuprins între Moara 1 Mai si nr. 128- zona Pizza Smile pe ambele sensuri), un altul pe zona Bucium, la Scoala „Veronica Micle” – sensul de mers spre oras, tot pe zona Bucium la Spitalul Socola, pe sensul de mers spre oras. Alte doua dispozitive vor fi montate pe ambele sensuri de mers in cartierul Nicolina, langa Scoala „Nicolae Iorga”, in timp ce un alt radar va fi montat pe Bulevardul Independentei, pe segmentul situat între Târgu Cucu si UMF „Gr. T. Popa”.

Edilul Iasului a mai mentionat si ca alte doua radare vor fi montate intre strada Strapungere Silvestru si Pasajul Octav Bancila, în zona Billa, pe ambele sensuri, dar si pe bulevardul Carol I – strada Gheorghe Asachi, zona SuperCopou, pe ambele sensuri. Alte patru bucati vor mai fi montate si pe aleea Sadoveanu – zona Agronomie, pe ambele sensuri, dar si pe bulevardul Vasile Lupu, pe segmentul strada Dr. Savini – Piata 2 Baieti pe ambele sensuri. Cate un radar fix va mai fi montat pe bulevardul Nicolae Iorga, pe segmentul Gara Internationala – Pasaj Nicolina, Calea Chisinaului, pe segmentul Tesatura – Baza 3, pe Splai Bahlui Mal Stâng pe segmentul Tudor Vladimirescu – Podu Ros si pe segmentul Podu Ros – Pod Cantemir. O alta bucata va fi montata pe Moara de Vânt, pe segmentul cuprins între Cimitirul Petru si Pavel si zona de agrement Ciric. Toate aceste radare ar urma sa fie montate chiar de astazi. Deocamdata, dispozitivele vor fi montate pentru o perioada de „acomodare”. Pe viitor insa, datele colectate de acestea ar putea fi folosite de Politia Rutiera care ar putea acorda sanctiuni daca va fi cazul.

Comentarii
 • Orice masura care vizeaza cresterea sigurantei in traficul auto este binevenita !
  De asemenea , ar trebui ca Primaria si C.J. Iasi sa grabeasca executia unei sosele de centura complete , pt preluarea traficului de tranzit si greu , care in prezent sufoca orasul.
  In prezent tot traficul pe relatia Tg. Frumos-Sculeni , inclusiv TIR-urile , strabate Iasul , provocând aglomeratie , poluare , zgomot si pericol crescut de accidente.
  O sosea de centura de a Vanatori la Letcani , urmarind drumul actual nemodernizat , ar fi foarte utila.

 • Nu au terminat bine cu afacerea semafoarelor si arunca alti bani pe apa simbetei .
  Toate aceste dotari ne arata ca exista indicatii pretioase de constructie a unui stat politienesc multilateral dezvoltat la Iasi .

 • Sa inteleg ca dnul Chirica merge pe urmele inaintasului sau la aruncat banul public pe tampenii? La cate semafoare si ce trafic este pe Pacurari si Independnetei intr-adevar sunt circuite de Formula 1. Concret, se doreste montarea acestor semafoare pentru acei cativa tembeli care fac liniute noaptea. Nu mai simplu trimiteti aleator in locurile stiute niste caschetari pe la orele 24-1? Mai bine faceti parcari si eliberati strazile de cei care parcheaza aiurea decat sa ne cheltuiti banii pe tampenii, stimabililor. Puneti camere activate de miscare la semafor pentru cei care trec pe rosu sau blocheaza benzile (gen banda 1 pe Independentei), ar fi de 100 de ori mai utile decat prostiile alea.

 • Abureala Radarele sunt praf in ochi Adevarata masura este instalarea de camere HD Vor sa supravegheze-urmareasca pe cineva Cine stie cunoaste

 • Aveți grija dragi conducători aceste radare chiar distrug vieți, ruinează familii, cate și mai cate :)) ce titlu de OTV , inteligent rău cine a scris articolul bravo.

 • ALOOOO! ba baieti ! de prin primarie …. puneti voi aia 200 000 lei +fonduri europene si refaceti parcarea aia noua de pe independentei care ar fi fost extreme de utila daca era pe 2 nivele adica in traducere vro 70 de locuri pt parcare , daca vrei sa-ti duci copilul la med de fama s-au stomatology in BOLTA trebuie sa lasi masina pe avarii pe banda 1 –ALOOO! puneti aia 200 000 si SCOATETI DRACULUI traficul greu (auto camioane) din oras ca suntem sufocati —numai de shituri va tineti

Adauga un comentariu