Economic Local

Atentie, soferi! Daca aveti masini electrice nu veti mai plati locul de parcare! Iata ce prevede propunerea Primariei Iasi

Publicat: 05 iul. 2019
1

Primaria Municipiului Iasi a lansat in dezbatere publica un proiect de hotarare de Consiliu Local care priveste exceptarea de la plata taxei de parcare in parcarile a masinilor complet electrice. Potrivit prevederilor proiectului, se propune acordarea acestui beneficiu pentru o perioada de 60 de luni.

Pe de alta parte, se va interzice ocuparea fara drept a unui loc de parcare rezervat masinilor complet electrice si care este semnalizat corespunzator. In caz contrar se va dispune sanctionarea cu amenda cuprinsa intre 500 si 1.500 lei, iar contravenientul va achita in termen de 15 zile de la data comunicarii procesului verbal de constatare si sanctionare a contraventiilor jumatate din minimul amenzii, agentul constatator facand mentiunea despre aceasta posibilitate in procesul verbal.

„Prin masura de exceptare de la plata taxei de parcare in parcarile publice cu plata de pe raza Municipiului Iasi a masinilor complet electrice intentionam sa incurajam achizitia de mijloace de transport ecologice pentru a reducere emisiile nocive in atmosfera, protejand astfel mediul inconjurator. Masinile cu ardere interna (clasice) produc poluare pe toata durata functionarii lor, atat in fabricare, in alimentare, cat si in operare. Masinile electrice s-au dovedit a fi unul din factorii cheie pentru o evolutie sanatoasa, mai ales cand folosesc un sistem de regenerare al energiei. Luand in considerare faptul ca un procent semnificativ din poluarea cu monoxid de carbon provine din sectorul transporturilor, pe termen lung se poate realiza o reducere semnificativa a poluarii prin folosirea masinilor electrice”, se arata in continutul proiectului de hotarare.

Numarul locurilor de parcare alocate masinilor complet electrice in parcarile publice cu plata de pe raza Municipiului Iasi nu va depasi 2% din numarul total al locurilor de parcare cu plata de pe raza Municipiului Iasi.

Comentarii
  • O primit toarsu’ primar un o taraboanta electrica de la frantuji si acum face promovare agresiva ca poate da ‘al de Sus si-si iau toti iesenii electrice si le astea si le dau la casat. Sa-l vad eu pe ala/aia cu electrica la un drum lung cum ii tremura chilotii ca i se duce bateria, mai ales prin munti… Asta e solutia la primarie, troace electrice sa-si ia toti, care vor ajunge la Remat mai repede decat ajung astea clasice pe combustie.

    Nu vine criza aia acusi, sa vezi ce electrificate o sa aiba iesenii in curti de n-o sa le mai poata plati la banca/leasing, aia onsa devina problema cea mai mare, stress-ul ‘cu unde-i priza de reincarcare’ nu va mai conta prea mult.

  • Immda, problema drumului lung și a prostului. Mașinile electrice îs mai mult pentru oraș. Desigur poți circula și exterior, problema e alta. Baaaa Chirică unde drecu îs stațiile de încărcare??? Baa fa și tu ca în Norvegia, încărcarea mașinii sa fie GRATIS!!! Acuma unde poți încarcă, în tot IASUL găsești maxim 6 stații!!! Sa punem o medie de 100 mașini, UNDE LE ÎNCARCI ba??? Sau aștepți sa crească copilu sa ii mai faci o vila?? Baa nu iei nimic în groapa cu tine și nici familia! Dar scuipați vor fi și înjurați, nu uita #REZIST

Adauga un comentariu