Actualitate

Atentie, soferi! Milioane date de naivi unor smecheri pentru o teapa

Publicat: 02 ian. 2015
1

@ Au vandut o bucata de plastic pe post de mare descoperire stiintifica si nimeni nu le-a putut face nimic @ Acesti afaceristi au descoperit secretul imbogatirii rapide pe spatele celor naivi @ Autoritatile statului nu pot da de urma celor din spatele acestei afaceri

Internetul a devenit in ultima perioada refugiul multor tepari, care nu ar putea rezista intr-o competitie economica normala. Este si cazul unui site care vinde romanilor posibilitatea de a face economie la combustibil. Cum pretul carburantilor a ajuns la valori destul de mari, tot mai multi posesori de automobile par interesati de aceste oferte. Ceea ce este insa in neregula cu multe din ofertele prezentate pe internet este tocmai ineficienta dispozitivelor vandute pe sume destul de mari. Mai nou printre internauti circula reclame la un produs, asemanator unei simple brichete auto care ar reduce consumul de carburant al masinii cu aproximativ 70 de procente.

„Nu te-ai saturat sa-ti cheltui jumatate din leafa pe combustibilii masinii tale? E nedrept sa fii jefuit, in adevaratul sens al cuvantului de catre oameni putrezi de bogati de fiecare data cand faci plinul la masina. Poate exista o modalitate sa reduci cu 70 la suta cheltuielile cu combustibilii si poate nu stii inca? Fa un pas istet inainte, catre o viata mai buna! O solutie grozava pentru oameni obisnuiti”, se sustine in reclama la produsul Fuel Shark Saver.

Firme invizibile, profituri uriase

„Oamenii trebuie sa stie ca asemenea produse pot face mai mult rau decat bine. Nu toate aceste produse sunt neaparat dintre cele care aduc daune motorului, dar va garantez ca nu am vazut pana acum vreun dispozitiv din acesta care sa reduca atat de mult consumul de combustibil. Daca soferii isi doresc sa reduca consumul automobilului lor, trebuie sa fie atenti la doua lucruri. In primul rand la stilul de conducere, si aici ne referim la schimbarea treptelor de viteza, la evitarea supraturarii motorului, la un sofat mai calm, iar in al doilea rand este vorba de modul in care este intretinut automobilul, de la calitatea combustibilului, a lubrifiantilor si pana la cea a anvelopelor”, declara reprezentantul unui service auto iesean. In ultima vreme cei care au folosit aceste dispozitive si au vazut ca nu se justifica reclama, au incercat sa se indrepte spre firma care distribuia aparatele pentru a-si recupera paguba, insa le-a fost imposibil sa o faca.

„Am luat acest produs de pe un site de pe net. Cand a venit coletul, era o factura cu o firma din Bulgaria de curierat, dar nu raspunde nimeni la firma aia. Acum eu nu stiu ce sa fac, aia e o porcarie, nu ma ajuta la nimic si am dat si o gramada de bani ca cica e fabricat in America”, declara un iesean pagubit. Pe aceste site-uri se anunta ca returnarea se poate face dupa un e-mail, fara a se specifica firma raspunzatoare.

„Returul se face printr-un e-mail la adresa support@fuelsharksaver.com. În cerere, clientul trebuie sa specifice motivul acesteia. Ne rezervam dreptul de a nu accepta cererea cumparatorului în cazul în care consideram motivele cererii ca fiind neîntemeiate”, se arata pe site, incalcandu-se clar legea care spune ca in cazul unui produs achizitionat online nu este nevoie de motive pentru acceptarea returului. Cumparatorii au reclamat faptul ca aceste dispozitive nu sunt eficiente, insa problema cea mai grava este faptul ca pe site-urile www.fuelsharksaver.com si www.fuelsharkchip.com, cele pe care se vand dispozitivele minune, nu exista informatii despre comerciant sau despre locul unde ar putea fi facuta o cerere de rambursare a contravalorii produselor, conform legislatiei europene in vigoare.

Comentarii
Adauga un comentariu