National

ATENTIE SOFERI! PEDEAPSA DUBLA daca esti prins fara ROVINIETA

Publicat: 07 aug. 2014
1

Atentie, soferi! Daca circulati pe drumurile patriei fara rovinieta si sunteti prinsi, trebuie sa platiti, in afara de amenda, si despagubiri catre Compania Nationala de Autostrazi si drumuri Nationale din Romania. Iar daca nu le achitati, riscati sa fiti executat silit. Intr-un final, suma totala poate depasi lejer 500 de lei pentru o rovinieta, adica de cinci ori mai mult. Contactati de Realitatea TV, reprezentantii CNADNR nu au dorit sa ofere lamuriri in legatura cu acest subiect.

Soferii prinsi fara rovinieta sunt pedepsiti de doua ori. Pe langa amenda, ei trebuie sa plateasca retroactiv rovinieta, pe un an intreg, ca despagubire.

Citeste si Bianca Dragusanu, data in judecata de Statul Roman!

Pentru un autoturism, amenda este de 250 de lei la care se adauga alti 124 de lei despagubiri, bani care intra direct in conturile CNADNR. Asa ca lipsa rovinietei scoate din buzunarele soferilor peste 370 de lei.

Aceasta plata suplimentara, poate depasi chiar si o mie doua sute de lei, in cazul autovehiculelor de transport marfa.

Citeste si Inca o veste neplacuta pentru soferi. Se scumpeste

Daca nu platesc despagubirea, proprietarii de masini pot fi exectutati silit. Alte costuri! In plus, trebuie sa achitati cheltuielile de executare: taxa postala, taxa de timbru, cheltuielile de efectuare a actelor si onorariul executorului judecatoresc. In total, 369 de lei pentru un autoturism.

Suma la care se ajunge in final este de peste 500 de lei, adica de aproximativ cinci ori valoarea unei roviniete pentru un autoturism. Soferii spun ca despagubitii ar trebui sa fie chiar ei, pentru ca si-au distrus masinile pe drumurile din tara.

Citeste si Viteza pe drumurile nationale scade, rovinieta creste. Iata principalele modificari

Adauga un comentariu