Local

Atenţie, şoferi! Poliţiştii locali Iaşi ridică autovehiculele parcate neregulamentar în municipiu – FOTO

Publicat: 26 ian. 2022
un autoturism ridicat de o platformă auto în Iași
Un BMW a fost ridicat de pe strada I. C. Brătianu, din municipiul Iași

Astăzi, 26 ianuarie 2022, poliţiştii locali din cadrul Serviciului Siguranţa Circulaţiei ridica mai multe maşini parcate neregulamentar în municipiul Iaşi. Astfel, şoferul unui autoturism marca BMW a fost ghinionistul zilei şi trebuie să scoată din buzunar câteva sute de lei.

„Polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranța Circulației acționează pe linia identificării autovehiculelor parcate neregulamentar.
Str. I.C. Brătianu
Relații privind ridicarea autovehiculului le puteți obține la numerele de telefon:
0232.232.015
0725.103.935
Numerele de telefon sunt gestionate de Servicii Publice Iași”, au transmis reprezentanţii Poliţiei Locale Iaşi.

Cât trebuie să plătească un ieşean a cărui maşină a fost ridicată de poliţişti

Şoferii autoturismelor care au fost ridicate de autorităţile ieşene trebuie să plătească 430 lei pentru a-şi revendica maşina.

„Tarife :

– ridicarea și transportul vehiculelor – 430 lei (TVA inclus);
– ridicarea vehiculelor pe autoplatforma de transport – 290 lei (TVA inclus);
– depozitat autovehiculele /vehiculele staționate- 45 lei de autovehicul (inclusiv TVA) pentru 24 ore”, se arată pe site-ul spiasi.ro.

Blocarea roților

De asemenea, în cazul în care agenții Poliției Locale Iași blochează roților autoturismelor parcate neregulamentar, conducătorii auto trebuie să achize 100 lei.

„Agenţii Poliţiei Locale din cadrul Serviciului Siguranţa Circulaţiei dispun măsura blocării roţilor autovehiculelor parcate sau staţionate neregulamentar , asistă la aceste operaţiuni şi aplică sancţiuni conform prevederilor legale în vigoare.
Pentru deblocarea roţii autovehiculului, contravenientul va trebui să achite tariful de deblocare perceput de societatea noastră în calitate de prestator al acestei activităţi.

Tarif : – blocare/deblocare roţi – 100 RON /maşină.

În cazul autovehiculelor blocate, relaţii se pot cere la numărul de telefon: +40 232 230 015 / +40 725 103 935. Distrugerea dispozitivului de blocare a roţii se sancţionează cu amendă contravenţională de la 1000 la 2500 RON şi cu recuperarea valorii dispozitivului cu un coeficient de 1,25”, au mai menționat reprezentanții Servicii Publice Iași.

Reamintim faptul că şoferii care parchează neregulamentar pot bloca circulaţia rutieră. În ediţiile anterioare ale Cotidianului BZI a fost semnalizat cazul unui ieşean care a parcat în gabaritul tramvaiului, lângă linia mijlocului de transport în comun.

De asemenea, de menţionat ca Poliţia Locală solicită cetăţenilor să reclame astfel de situaţii atunci când le întâmpină.

 
Adauga un comentariu