Eveniment-Social

Atentie, soferi! Schimbari majore in trafic pe drumul european

Publicat: 25 sept. 2014
1

@ In fata fabricii Antibiotice SA va aparea in curand un nou sens giratoriu @ Pana la intrarea in municipiul Iasi vor aparea cateva treceri de pietoni si vor fi montate mai multe semafoare @ Schimbarile vor intra in vigoare pana la sarbatorile Iasului

In perioada urmatoare vor avea loc o serie de schimbari importante in trafic in zonele de langa municipiul Iasi. Autoritatile judetene au decis sa monteze un rond in zona fabricii Antibiotice SA pentru a decongestiona traficul.

Saptamana viitoare va fi amenajat un rond provizoriu langa poarta a doua de la fabrica de medicamente, dupa care imediat ce sarbatorile Iasului se vor termina va fi construit un rond permanent. Totodata, in anumite portiuni vor aparea si treceri de pietoni, o parte

din acestea urmand a fi semaforizate. Conform autoritatilor judetene vor fi montate semafoare langa Popas Pacurari, langa zona Daewoo si la troita de la Valea Lupului, langa un fost teren de fotbal. O a patra trecere va fi facuta la rondul de la Antibiotice SA, insa aceasta nu va fi semaforizata. Costurile semafoarelor si a montarii acestora vor fi suportate in egala masura de Primaria comunei Valea Lupului si de Primaria municipiului Iasi.

Am analizat toate variantele in acest caz. Pe termen foarte scurt se va instala si un sens giratoriu. Pana martea urmatoare, fabrica Antibiotice si Primaria Valea Lupului vor prezenta documentatia catre Directia Regionala de Drumuri si Poduri, iar cei de acolo vor realiza montajul propriu-zis„, a spus prefectul Dan Carlan. O decizie legata de montarea unui nou rond pe drumul european DE 583 a fost luata inca de acum cateva luni de zile, insa pana in prezent nu a fost luata vreo masura. „La Antibiotice SA se pastreaza doua benzi pe sens chiar si la rond unde se va largi o zona de refugiu. Pe 20 octombrie se va deschide in totalitate circulatia la noul rond. S-a impus aceasta modificare si pentru locuitorii din zona„, a adaugat prefectul judetului.

Adauga un comentariu