Eveniment-Social

Atentie, soferi! Vi se pregateste o surpriza! Modificari importante de circulatie in zona Tudor Vladimirescu

Publicat: 13 iul. 2016
1

In perioada urmatoare, una dintre zonele circulate din oras va intra intr-un proces de modernizare @ Municipalitatea va efectua modificari importante in zona Tudor Vladimirescu @

Municipalitatea ieseana a demarat procedurile pentru modernizarea caii rutiere din zona bulevardului Tudor Vladimirescu. Este vorba de podul peste raul Bahlui, pe care primaria urmeaza sa-l modernizeze din temelii. Primaria va largi zona de la doua la trei benzi pe sens.

„Iasul are o problema ceva mai veche, pe care mi-am propus sa o rezolvam in perioada urmatoare. E vorba de podul care traverseaza raul Bahlui, din Tudor Vladimirescu. El se ingusteaza in dreptul Facultatii de Chimie, de la trei la doua benzi, nu am inteles de ce s-a facut acest lucru, care a fost temeiul acelei ingustari, dar voi afla prin tema de proiectare facuta si scoasa deja la licitatie. Podul va reveni la trei benzi pe sens, ceea ce pentru noi este o premisa pentru a putea face cele doua supralargiri pentru proiectare, devieri de retele si tot ceea ce va trebui facut in acea zona. Vrem sa lasam o circulatie fluenta dinspre Bucsinescu spre Calea Chisinaului. Trebuie sa avem proiectata aceasta supralargire in perioada urmatoare”, a mentionat primarul Mihai Chirica. Municipalitatea a demarat procedurile pentru modernizarea mai multor artere din oras, proiecte care vor trece prin girul Consiliului Local.

„Discutam si despre aprobarea unor indicatori tehnico-economici pentru inca un pachet de strazi promise si transformate in realitate. Este vorba de strazile I.C. Constantineanu si Petre Vancea, din zona Bucium, strada Mosu din Tatarasi si strada Ogorului din zona Muntenimii. S-au finalizat proiectarile pentru aceste patru strazi. Mai avem si alte detalii legate de strada Mihail Kogalniceanu, ce vine din Balcescu si face legatura spre Ralet. Strazile din zona actioneaza ca niste cai importante pentru Sararie. Sunt strazi intens circulate pentru Colegiul Mihai Eminescu, pentru Universitatea de Medicina si Farmacie, gradinite, scoli, acolo fiind nevoie de un trafic sustinut si modernizarea proiectelor de infrastructura. Acest pachet va face parte dintr-o licitatie ce va fi transmisa pe SEAP in perioada urmatoare”, a mai spus primarul Mihai Chirica.

Comentarii
  • Lasa ca o sa se ocupe vodkarul ala de Etienne Ignat,proaspat ajuns consilier local,care adunase lumea si jurnalistii si facea scandal pe Drumul Hotilor in calitate de….localnic (cand de fapt el era omul lui Bodea,pus de Bodea sa faca tambalau).
   Sa-l vedem acum din postura de consilier daca mai scoate vreun sunet personal,inafara de ce il instiga Boz.

 • ala nu apartiene de municipiu e un drum granita, si e doar un drum, nu strada nu sosea nu bulevard, planul este de a face centura si abia in 2020 incepe

 • De ce nu se face nimc pentru zona Frumoasa-Poitiers? Aici sunt atat strazile, cat si trotuarele sunt de pe vremea lui Ceausescu. Nici pasajul auto Nicolina- Frumoasa nu a mai fost reabilitat. Pe cand ceva investitii si in acea zona?

  • NU PODUL SE INGUSTEAZA, Chirico, ci strada, pe portiunea dintre statia pentru autobuze si pod, pe partea Facultatii de Chimie (sau a bancii, sau a crasmei, sau ce-o mai fi in cladirea aia!!!).
   Ca PODUL are cate trei benzi (cu tot cu tramvai) pe ambele sensuri!
   Mai treci pe-acolo! Mai vezi niste planuri, niste schite! Mai masoara! „Inginerule”!

Adauga un comentariu