Local

Atentie! Teapa marca Orange. Daca ai telefon mobil, ai putea fi pacalit de aceste mesaje

Publicat: 05 mart. 2015

@ Orange este acuzata de inselaciune  @ Milioane de romani primesc astfel de mesaje zilnic

Una dintre cele mai importante companii de telefonie mobila din Romania, Orange, este acuzata de catre presedintele Asociatiei pentru Apararea Drepturilor si Intereselor Consumatorilor (APCONS), Vasile Cazan, de marketing inselator. Aceasta se datoreaza faptului ca ieri, la orele 12:10 si 12:34, a primit urmatorul SMS: „Orange Prepay iti ofera 100 minute nationale cu valabilitate 7 zile, trimite cuvantul bonus la 321 si apoi reincarca cu minim 4 euro pana la 8 martie 2015„.

La primirea acestui mesaj, domnul Cazan a trimis cuvantul „bonus” la 321, iar in momentul in care astepta primirea celor 100 de minute nationale a primit un semnal verbal prin care era instiintat ca trebuie sa incarce cartela, semnal pe care l-a primit de cand i s-au epuizat minutele achizitionate in ianuarie 2015. Pentru a evita „inselaciunea premeditata”, presedintele APCONS considera ca mesajul trebuia trimis fara a contine fraza „trimite cuvantul bonus la 321 si apoi”.

Trei ore mai tarziu, la 15:05, domnul Vasile Cazan sustine ca a primit un alt mesaj: „Felicitari! Te-ai inscris in oferta saptamanala de reincarcare. Primesti bonus 100 de minute nationale valabile 7 zile daca reincarci cu credit/optiune de minim 4 euro, pana la 8.03.2015„. Din nou, pentru a evita „inselaciunea premeditata”, reclamantul considera ca mesajul ar fi trebuit sa fie acesta: „Primesti bonus 100 de minute nationale valabile 7 zile, numai reincarcand cu credit/optiune de minim 4 euro oferta valabila pana pe 8 martie 2015”.

„Prima fraza din ultimul mesaj introduce in mintea consumatorului ca este castigatorul unui premiu ce ti se ofera pentru increderea pe care o ai din partea operatorului care iti da posibilitatea sa te folosesti de aceste minute cu conditia sa-ti incarci cartela cu 4 euro pana pe 8 martie 2015. Unde ai mai vazut un operator atat de hapsan, sa ofere in schimb pentru fidelitate o oportunitate avantajoasa si pentru beneficiari. Speram intr-o sanctiune maxima pentru premeditare si poate ii chemam in instanta”, a spus Vasile Cazan.

Reporterii BUNA ZIUA IASI au trimis notificari companiei de telefonie mobila pentru a oferi drept la replica, dar nu au primit niciun raspuns pana la ora inchiderii ziarului.loading...

Comentarii
  • Toti clientii Prepay au primit acest mesaj. E doar marketing, orice om cu capul pe umeri isi da seama de ce scrie in mesaj. BZI nu va plateste Orange contributia? In ultimul timp veniti cu niste stiri de tot cacatul, ca si ziarul vostru. Daca nu aveti subiecte, si aveti prea multi „jurmalisti” (de la spiru haret sau apolonia), si au norma, mai concediati din ei si faceti jurnalism calumea.

Adauga un comentariu