Economic Local

Atentie! Trasee de autobuz deviate, din cauza lucrarilor de asfaltare

Publicat: 13 mai 2019
1

Compania de Transport Public Iasi va face o serie de modificari pe itinerariile mai multor tramvaie si autobuze. Astfel, mijloacele de transport public de pe traseele 48, 49 si 50 vor circula pe o ruta deviata, timp de trei zile, în perioada 13 – 15 mai 2019, în timpul desfasurarii unor lucrari de asfaltare a unei portiuni de carosabil de pe Strada Moara de Vânt (tronsonul cuprins între intersectiile cu Stradela Moara de Vânt si Strada Spital Pascanu).

Astfel, între orele 07:00 – 19:00, traseul deviat pe care vor circula autobuzele este urmatorul: Târgu-Cucu – Podul de Fier – Bulevardul Tudor Vladimirescu – Bucsinescu – Strada Vasile Lupu – Tatarasi Sud – Ciric si retur. "Celelalte portiuni ale fiecarui traseu în parte ramân neschimbate", au precizat reprezentantii Companiei de Transport Public Iasi.

Vezi si: CTP Iasi a castigat premiul pentru "Cea mai buna companie de transport public local a anului 2019"

Reamintim si faptul ca, la sfarsitul saptamanii trecute, proiectul "Reabilitarea infrastructurii de tramvai Iasi – Dancu" a fost aprobat de autoritatile centrale pentru a intra in faza de precontractare. Licitatia a fost lansata in Sistemul Electronic de Achizitii Publice, unde au fost publicate doua anunturi prin care municipalitatea intentioneaza sa contracteze lucrarile de constructii (modernizarea liniilor de tramvai, modernizarea carosabilului si a trotuarelor etc.) aferente proiectului "Reabilitarea infrastructurii de tramvai Iasi – Dancu" si, respectiv, achizitia de tramvaie noi de circa 26 de metri lungime.

Vezi si: Eveniment important al transportatorilor din tara, organizat de CTP Iasi

Proiectul vizeaza reabilitarea infrastructurii de tramvai Iasi – Dancu, reabilitarea podului Ciurchi II si achizitia a patru tramvaie. Durata integrala de implementare a proiectului este de 36 de luni, iar valoarea sa totala de 104.022.632 lei.

Adauga un comentariu