Actualitate

Atentie! UBER nu este interzis. Razvan Cuc: Este un ”fake news”

Publicat: 16 mai 2019
1

Ministrul Transporturilor Razvan Cuc a caracterizat astazi drept „fake newsinformatiile legate de interzicerea companiilor de ride sharing, precizand ca domeniul va fi reglementat in curand, proiectul de act normativ urmand a fi pus in dezbatere publica in curand. De asemenea, ministrul Transporturilor precizeaza ca UBER nu este piraterie, facandu-se o confuzie foarte grava.

Totii soferii UBER nu risca nimic daca isi vor continua activitatea – FOTO

''Am avut o intalnire cu cei de pe platformele electronice: Uber, Clever, etc. Am avut o intalnire la minister tocmai pentru a le explica ca nu vor fi interzisi. Vad ca este un fake news care circula peste tot ca Uber este interzis. Am vazut ca inclusiv cei de la platformele electronice au declarat ca nu vor fi interzisi, dar vad ca se tot propaga stirea asta peste tot in mass-media. Nu ii interzice nimeni, nu vor fi probleme, din contra, de 5 ani de zile nu s-a implementat acest domeniu, iar guvernarea PSD este guvernarea care va reglementa acest domeniu. Ei au fost foarte multumiti pentru ca au avut un partener de dialog in ultima luna, au venit cu cateva observatii de care trebuie sa tinem cont, dupa care vom urca acest proiect pe procedura de transparenta. Trebuie sa reglementam noi din punct de vedere tehnic si legal, dar nu se pune problema de interzicere. Noi prin ordonanta care s-a dat in luna aprilie am combatut pirateria. Uber nu este piraterie, se face o confuzie foarte grava”, a declarat la Ploiesti ministrul Transporturilor, Razvan Cuc.

Modificarile operate de Executiv la Legea taximetriei, adoptate ca urmare a protestelor taximetristilor, au intrat in vigoare joi. Reprezentantii Uber si Taxify au anuntat ca aplicatiile nu pot fi inchise, dar va ramane la latitudinea soferilor daca mai ies sau nu pe traseu. Executivul a adoptat pe 29 martie ordonanta de urgenta pentru modificarea Legii 38/2003 care reglementeaza transportul in regim de taxi si de inchiriere.

Vicepremierul Daniel Suciu a anuntat, miercuri, ca Guvernul lucreaza la un act normativ care sa reglementeze activitatea de ride-sharing, in contextul in care OUG care a modificat legea taximetriei care intra joi in vigoare nu are prevederi clare pentru Uber si Taxify.

Adauga un comentariu