Magazin

ATENTIE! Un medic avertizeaza: Expunerea brusca a capului la apa rece poate fi fatala

Publicat: 21 aug. 2014
1

Doctorul Stephen Wealthall, din Noua Zeelanda, sustine ca participantii la campania „Ice Bucket Challenge”, preluata si de personalitati din Romania, risca sa moara, deoarece expunerea brusca a capului si fetei la apa rece poate declansa „reflexul de scufundare”, care determina oprirea respiratiei, scrie Mediafax.

Wealthall, care a studiat expunerea brusca a capului la apa rece, sustine ca gestul de a turna apa cu gheata pe cap poate fi fatal, chiar si in cazul in care persoana respectiva nu a consumat alcool.

Citeste si Ice Bucket Challenge – Lidera femeilor din partidul Elenei Udrea si-a turnat si ea apa rece
  
„Aruncarea cu apa rece pe neasteptate pe cap este un pericol extrem. Exista posibilitatea ca unii oameni sa moara, chiar daca nu imediat. In cele mai multe cazuri, respiratia revine la normal dupa ce capul nu mai este acoperit de apa rece. Dar exista si posibilitatea sa se produca reflexul de scufundare, de protejare a cailor respiratorii si inchidere a larigelui si incetinirea ritmului cardiac. Afectati pot fi si cei care au probleme cardiace, existand posibilitatea unor atacuri de cord„, a declarat Stephen Wealthall, citat de publicatia The New Zealand Herald.
  
La 7 iulie, neo-zeelandezul Willis Tepania, in varsta de 40 de ani, a murit, dupa ce a facut stop cardiac in timp ce isi turna o galeata cu apa cu gheata pe cap, dupa ce in prealabil consumase alcool.

Citeste si Ipostazele care dovedesc ca provocarea «Ice Bucket» a mers prea departe – VIDEO
  
ALS Ice Bucket Challenge” este o campanie de donatii la care au aderat numeroase personalitati din intreaga lume. Participantii sunt provocati sa isi toarne pe cap apa cu gheata si sa faca o donatie pentru cerecetarea in domeniul afectiunilor cerebrale.
  
Printre cei care au acceptat provocarea de a se uda cu apa rece s-au numarat Bill Gates, Mark Zuckerberg, Justin Timberlake, George Bush, dar si fotbalistii Cristiano Ronaldo, David Beckham, antrenorul Jose Mourinho si tenismenul Novak Djokovici.
  
Fenomenul a fost imitat si in Romania, presedintele FC Dinamo, Constantin Anghelache, atacantii Adrian Mutu si Romeo Surdu, antrenorul Flavius Stoican numarandu-se si ei printre cei care au acceptat sa li se toarne apa rece pe cap.

Citeste si Simona Halep i-a turnat apa pe cap directorului turneului de la New Haven – VIDEO

Comentarii
  • Prostie americaneasca! Se puteau strange aceiasi bani si cu apa calduta. Astept sa vad daca strangatorii ciudati de fonduri vor initia si varianta cu apa clocotita!

Adauga un comentariu