Securitate

ATENTIE! Un virus se foloseste de protestele din Romania pentru a infecta calculatoarele

Publicat: 17 ian. 2012

Un troian se foloseste de evenimentele care au loc acum in Romania pentru a infecta calculatoarele utilizatorilor curiosi, anunta Bitdefender. Expertii cunoscutei companii de solutii anti-virus avertizeaza asupra unei noi scheme de distributie malware ce foloseste pretinsa demisie a Presedintelui Basescu.

Mesajul, care pare trimis de presa centrala, anunta demisia presedintelui si promite utilizatorului imagini in premiera cu reactia Elenei Udrea la aflarea vestii. La urmarea linkului inclus insa, utilizatorul va fi rugat sa descarce asa-zisa imagine, un fisier executabil cu extensie dubla .jpg.exe. La deschiderea acestuia, calculatorul victimei va fi infectat cu un backdoor care va permite controlul de la distanta a acestuia.

Noul val de mesaje nesolicitate este extrem de asemanator cu cel din iulie, care anunta moartea rapperului Eminem si implicarea presedintelui Basescu intr-un accident”, spune Bogdan Botezatu, Security Researcher la Bitdefender. „Acest tip de mesaje profita de curiozitatea utilizatorilor intr-o situatie de interes national pentru a prelua controlul asupra calculatoarelor acestora si pentru a le folosi in scopuri ilegale”, mai spune Botezatu.

Bitdefender identifica aceasta amenintare cu numele Trojan.Agent.ATWK.loading...

Adauga un comentariu