Calatorii

Atentionare de calatorie in Portugalia: risc maxim de declansare a incendiilor de vegetatie

Publicat: 08 sept. 2019

Ministerul Afacerilor Externe informeaza cetatenii romani care se afla, tranziteaza sau doresc sa calatoreasca in Portugalia ca Institutul pentru Mare si Atmosfera a anuntat ca, pe fondul temperaturilor ridicate, in perioada 7 – 11 septembrie exista risc maxim de declansare a incendiilor de vegetatie pentru districtele Braganca, Viseu, Guarda, Coimbra, Castelo Branco, Santarem, Portalegre, Beja, Faro.

Conform unui comunicat al MAE, pentru zonele adiacente acestor districte exista un risc crescut de declansare a incendiilor.

Cetatenii romani afectati de situatia din atentionare pot solicita asistenta consulara la numerele de telefon ale Ambasadei Romaniei la Lisabona: +351213968812, +351213979982, +351213966463, +351213960866, apelurile la ultimele doua numere de telefon fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate si preluate de operatorii Call Center in regim de permanenta.

De asemenea, cetatenii romani care se confrunta cu o situatie dificila, speciala, cu caracter de urgenta au la dispozitie si telefonul de urgenta al misiunii diplomatice a Romaniei la Lisabona: +351927411628.

Ministerul Afacerilor Externe recomanda consultarea paginilor de internet http://www.ipma.pt/pt/riscoincendio/rcm.pt/, http://lisabona.mae.ro, www.mae.ro, pagina de Facebook a Ambasadei Romaniei in Republica Portugheza si reaminteste faptul ca cetatenii romani care calatoresc in strainatate au la dispozitie aplicatia "Calatoreste in siguranta", care ofera informatii si sfaturi de calatorie.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit