Magazin

ATENTIONARE de la preoti: Moliftele Sfantului Ioan Gura de Aur pot trezi DIAVOLUL!

Publicat: 18 feb. 2015
1
In trecut Biserica avea o categorie speciala de exorcizare, unde persoanele posedate urmau sa primeasca Taina Sfantului Botez. Astazi, exorcismele sau dezlegarile, alcatuite de Sfantul Vasile cel Mare si de Sfantul Ioan Gura de Aur, pot fi citite de orice preot duhovnic, insa numai cu pregatirea necesara, care impune post, rugaciune si impartasirea cu Sfintele Taine.
Rugaciunile de exorcizare se citesc insa numai atunci cand situatia o impune, adica atunci cand avem de-a face cu persoane demonizate, care se manifesta ca atare, hulind si blasfemiind tainele si lucrarea lui Dumnezeu. Ele nu sunt rugaciuni bune pentru orice nevoie, menite sa rezolve probleme dintre cele mai diverse, precum: reusita in afaceri, dezlegarea farmecelor sau a blestemelor, dobandirea sporului material in casa etc. Scriem lucrul acesta pentru ca, de foarte multe ori, crestini din biserica solicita citirea acestor rugaciuni pentru probleme banale sau care nu tin de randuiala si de implinirea voii lui Dumnezeu in viata lor. Exorcismele nu au acest scop si de ele nu trebuie uzat pentru astfel de probleme. Alcatuirea lor de catre Sfintii Parinti ai Bisericii (Vasile cel Mare si Ioan Gura de Aur) a avut in vedere situatii foarte clare, in care persoane anumite se manifestau ca fiind stapanite de lucrarea diavolului, exorcismele fiind alcatuite tocmai pentru a-i elibera pe acesti stapaniti de sub puterea celui rau, prin lucrarea si mila lui Dumnezeu.
De asemenea, crestinii trebuie sa stie faptul ca nu este bine ca aceste rugaciuni de exorcizare sa se citeasca in comun, adica pentru mai multe persoane in acelasi timp, din cel putin doua motive. In primul rand, nu toti cei care stau la citirea dezlegarilor sunt demonizati, asa incat sa fie necesar sa participe la o randuiala de exorcizare. In al doilea rand, citirea dezlegarilor se face cu o pregatire prealabila (post, rugaciune, spovedanie si impartasirea cu Sfintele Taine) nu numai de catre cel care citeste aceste rugaciuni, adica de catre preot, ci si de catre cel pentru care ele se savarsesc. Or, de foarte multe ori, cei care doresc sau solicita sa li se citeasca aceste rugaciuni nu vin pregatiti si asezati intr-o randuiala de vietuire crestineasca, ceea ce poate aduce tot felul de ispite si patimiri de la diavol in viata lor.
Tocmai de aceea, exorcismele sunt slujbe individuale, care trebuie citite doar persoanei care este posedata de diavolul si numai atunci cand se constata o astfel de stapanire demonica, persoana aceasta pregatindu-se mai dinainte prin post, rugaciune, spovedanie si macar sederea la savarsirea Sfintei Liturghii, daca nu se poate impartasi cu Sfintele Taine, in cazul in care n-a primit aceasta dezlegare la Taina Spovedaniei de la preotul sau duhovnic. In concluzie, Dezlegarile sau Molitfele nu sunt rugaciuni pentru orice nevoie din viata omului, ci ele au un scop bine determinat, fiind folosite numai pentru persoanele care sunt stapanite de lucrarea vrajmasului, citirea lor trebuind facuta numai cu pregatirea prealabila.
Adauga un comentariu