Actualitate

Aţi pierdut dovada vaccinării anti-Covid-19? Ce a precizat dr. Valeriu Gheorghiţă

Publicat: 24 feb. 2021
Valeriu Gheorghiță cu mască
Medicul colonel Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-Covid-19 anunță că românii preferă să se vaccineze cu Pfizer în detrimentul AstraZeneca

Românii care au pierdut dovada vaccinării împotriva noului coronavirus şi-au ridicat semne de întrebare ce pot face în cazul acesta. Dr. Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de imunizare anti-Covid-19 a precizat ce trebuie să facă persoanele care se afla în situaţia asta.

Persoanele cărora li s-a administrat serul de imunizare primesc o adeverinţă prin care pot dovedi faptul că s-au vaccinat. Dacă aceasta a fost pierdută nu pot descărca alta din platforma, ci trebuie să se întoarcă la punctul de vaccinare unde au fost imunizaţi.

Ce pot face românii care au pierdut dovadă de vaccinare

Miercuri, 24 februarie 2021, coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, colonelul dr. Valeriu Gheorghiță a fost interpelat ce pot face românii care au pierdut dovada vaccinării, pentru că aceasta nu este disponibilă pe platforma de vaccinare.

”Platforma de programare este strict pentru a aloca un loc pentru prima doză și doza a doua. Adeverința se poate printa de la respectivul centru de vaccinare sau direct din Registrul Electronic Național al Vaccinărilor care este gestionat la nivelul Institutului Național de Sănătate Publică”, a spus Gheorghiță.

Reamintim faptul că de la începutul campaniei de vaccinare până marți, în țară au fost vaccinate 836.860 de persoane, din care 601.573 cu ambele doze.

Comentarii
Adauga un comentariu