Scena artistica din Romania

Ati uitat-o deja pe Stela Popescu? Marea absenta de la parastasul actritei

Publicat: 04 feb. 2018

Istoria se repeta! Daca la parastasul de 40 de zile de luna trecuta, doar sapte persoane si-au adus aminte sa vina sa o pomeneasca pe regretata actrita, nici sambata (3 februarie), la Biserica Icoanei, nu au fost foarte multi oameni. Partenerul de scena, fostul sot si cativa actori au venit la slujba de pomenire a Stelei Popescu. Fiica adoptiva a actritei nu a fost vazuta la lacasul de cult.

Din pricina sarbatorilor, parastasul de 40 de zile de la moartea artistei Stela Popescu a avut loc cu intarziere. In dimineata zilei de 13 ianuarie, la Cimitirul Cernica, sapte persoane si-au dat intalnire ca sa o pomeneasca pe marea actrita. Parasatasul a fost organizat atunci de fiica adoptiva a Stelei Popescu, Doina Maximilian.

La slujba de sambata (3 februarie), au fost prezenti Alexandru Arsinel, Dan Puican, fostul sot al Stelei Popescu, actorii Carmen Trandafir si Eugen Cristea, si cativa apropiati. In total nu mai mult de 30 de persoane.

Doinita Maximilian, fiica adoptiva a regretatei actrite, cea care s-a ocupat de parastasul de 40 de zile, nu a participat la slujba. “Am sunat-o pe fiica Stelei Popescu, dar nu mi-a raspuns la telefon. Am inteles ca este plecata in Germania la fata ei”, ne-a spus Dan Puican.

De asemenea si Alexandru Arsinel ne-a marturisit ca ii simte lipsa colegei sale de scena. “Fireste ca aceste parastase traditionale, crestine, ne fac sa ne adunam din nou la capul persoanelor care au disparut, sa ne aduca aminte de ele, sa nu le uitam niciodata. In ceea ce priveste intrebarea, daca imi e dor de ea, pot sa iti marturisesc ca este o stare care nu o sa dispara niciodata si imi e ca dorul acesta sa nu fie atat de puternic, incat sa nu mai avem rabdare si sa facem intr-un fel sa ne intalnim”, ne-a marturisit Arsinel.

Dupa slujba din Biserica Icoanei, cei prezenti au mers la Cimitirul Cernia, acolo unde Stela Popescu este inmormantata,dupa care la un restaurant cu specific chinezesc din zona casei sale, unde primul sot al Stelei Popescu, dar si sotia lui, au dat de pomana mancare chinezeasca: porc si vita pe plita, orez cu creveti si salata chinezeasca. „Am ales sa-i fac parastas cu mancare chinezeasca pentru aceasta era preferata ei. De altfel, restaurantul este chiar langa locuinta Stelei, veneam aici frecvent”, ne-a explicat Dan Puican.

Stela Popescu a murit la 24 noiembrie, varsta de 81 de ani. Actrita a fost gasita prabusita in holul casei de catre fiica sa, Doinita Maximilian.loading...

Adauga un comentariu