Destinatii turistice

Atingerea exotica a Thailandei – Insula Koh Samui – FOTO

Publicat: 23 apr. 2020
Atingerea exotica a Thailandei
Atingerea exotica a Thailandei

Atingerea exotica a Thailandei. Insula Koh Samui este situată în sudul Thailandei în Marea Chinei de Est. Aceasta este a treia insulă ca mărime a Thailandei după Phuket şi Ko Chang. Specialiştii din turism spun că este mult mai spectaculoasă şi exotică decât Phuket. Străduţele sunt mici şi cu asfalt prost, dar asta îi dă un aer autentic. Aici este plin de localnici cu biciclete, motociclete şi tuk tuk gălăgioase, plajele sunt spectaculoase, iar cele mai multe resorturi sunt de dimensiuni mici cu 20 până la 70 de bungalow-uri.

Aerul este diferit de cel din Phuket. Insula păstrează farmecul local şi nu are acele influenţe europene pe care le întâlneşti în Phuket.

Atingerea exotica a Thailandei. Destinaţie binecuvântată

În ceea ce priveşte vremea, Samui este o destinaţie binecuvântată. Vremea este excelentă aproape tot anul. Anotimpul ploios durează doar 2 luni: octombrie- noiembrie dar singură lună în care plouă puternic este noiembrie. Atunci sunt şi valuri foarte mari care fac uneori că feribotul către Donsak să nu circule.

Portul principal de unde pleacă feriboaturile se afla pe coasta de vest. De aici se ajunge în circa 20 minute către zona de nord unde sunt plajele Mae Nam şi Bo Phut. Întreaga zonă de plaje este ferită de zumzetul turiştilor de pe coasta de est. Aici se afla mai multe resorturi boutique şi deluxe printre care Zazen, Kirikayan, Anantara, dar şi multe altele, de la bungalowuri pentru cei cu buget redus la resorturi de 4* sau 5*.

Este o regiune recomandată pentru cei ce vor linişte şi plaje frumoase şi nu sunt atât de interesaţi de viaţă de noapte. Tot în această regiune se afla şi Fisheman’s Village, o zonă exotică cu cele mai bune restaurante de seafood de pe insulă.
Adauga un comentariu