Destinatii montane

Atracţii turistice în apropiere de Vatra Dornei – FOTO

Publicat: 02 ian. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Atracţii turistice în apropiere de Vatra Dornei  FOTO
Atracţii turistice în apropiere de Vatra Dornei

Atracţii turistice în apropiere de Vatra Dornei. Bucovina este o regiune istorică a României foarte populară pentru amatorii de vacanţe. Această regiune este una extrem de bogată cultural, istoric şi din punct de vedere al tradiţiilor. Această zonă se bucura de peisaje naturale excepţionale. Întreaga arie este împânzită de obiective turistice apreciate de turiştii de pretutindeni. În Bucovina, istoria se îmbină cu legenda, în cadrul unei civilizaţii vechi şi cu un folclor aparte.

Atracţii turistice în apropiere de Vatra Dornei. Staţiunea Vatra Dornei

Vatra Dornei este o localitate din judeţul Suceava, în regiunea Bucovinei. Localitatea este cunoscută, în mod special, ca staţiune balneară şi staţiune pentru practicarea sporturilor de iarnă. Vatra Dornei este locul ideal pentru cei care au nevoie de relaxare şi odihnă, într-un mediu benefic. De asemenea aici turismul activ este la el acasă. Puteţi practica numeroase sporturi că: ski, drumeţii, river rafting, mountain biking şi călărie.

Municipiul Vatra Dornei se afla în sud-vestul judeţului Suceava, în Depresiunea Dornelor, la confluenta râurilor Bistriţa Aurie şi Dorna, având coordonatele geografice 47° 21′ latitudine nordică şi 25° 22′ longitudine estică.

Localitatea este traversată de căile rutiere E58 (DN 17) şi DN 17B.

Cel mai apropiat aeroport este la 120 km distanţă, la Suceava. În Vatra Dornei găsim două gări: Gara Vatra Dornei şi Gara Vatra Dornei Băi, pe unde trece magistrala feroviară Suceava – Vama – Floreni – Ilva Mică.

Obiective turistice din Vatra Dornei şi din împrejurimi

În staţiune cât şi împrejurul ei găsiţi numeroase obiective turistice. Mai jos vă prezentăm principalele atracţii ale zonei.

Muzeul Etnografic al Bucovinei şi parcul Vatra Dornei

Muzeul se găseşte în clădirea primăriei Vatra Dornei. Acesta prezintă trei ramuri esenţiale ale culturii zonei, respectiv arta plastică contemporană, ştiinţele naturii şi cinegetica. Parcul din centrul staţiunii este un obiectiv turistic în sine. Este declarat rezervaţie dendrologică şi aici se găseşte o concentrare a izvoarelor termale din zonă. Printre atracţii mai enumeram speciile rare de copaci şi veveriţele parcului.

Mănăstirile Bucovinei

La câţiva kilometri de Vatra Dornei se afla o serie de mănăstiri ortodoxe cunoscute, care impresionează prin vechimea şi arhitectura lor. Acesta mănăstiri sunt Putna, Suceviţa, Moldoviţa, Voroneţ, Humor. Mănăstirile descriu cel mai bine tradiţia şi cultura poporului român. Cei care aleg un circuit aici vor simţi o frumoasă pagină din istoria mediavala a Moldovei.

Muzeul Satului Bucovinean

Muzeul Satului Bucovinean este un muzeu în aer liber. Acest muzeu a fost înfiinţat în anii 1970 şi pune în valoare patrimoniul Bucovinei. Aici găsim un număr de peste 30 de exponate, de la case tradiţionale din lemn şi alte elemente gospodăreşti, la ateliere meşteşugăreşti şi construcţii ale comunităţii. Muzeul are forma unui sat bucovinean tradiţional autentic.

Castelul Dracula

Castelul Dracula se afla la câţiva kilometri de Vatra Dornei. Acesta se prezintă sub forma unei clădiri medievală. Legenda zice că aici ar fi trăit Dracula. Clădirea se afla în comună Piatra Fântânele, cu acces prin pasul Tihuta. Aici se poate vizita cripta în care se găsesc rămăşiţele acestuia şi alte obiecte din acea vreme.

Cetatea de Scaun a Sucevei

Cetatea Sucevei face parte din sistemul de fortificaţii construit în zona Moldovei. Cetatea este o dovadă a bătăliilor care au avut loc în zona Moldovei. Cetatea a fost construită de Petru I Musat, a fost fortificata de Ştefan cel Mare şi distrusă de Dumitrascu Cantacuzino. În prezent, aceasta este inclusă pe lista monumentelor istorice din judeţul Suceava.

Adauga un comentariu