Actualitate

Atunci cand esti intr-o relatie toxica, trebuie sa gaseste curajul de a pleca. Alege sa fii fericita

Publicat: 23 iul. 2018
17

Paulo Coelho scria: "daca ai suficient curaj pentru a spune ‹‹adio››, viata o sa-ti dea ca recompensa un nou ‹‹salut››".

Din nefericire, aceste cuvinte nu erau in capul meu atunci cand imi analizam propria viata si simteam in interiorul meu o pustietate enorma. M-a durut atat de mult timp, incat credeam ca n-o sa mai vad niciodata lumina la capatul acestui tunel nesfarsit.

Ma tineam cu o ambitie maniacala de persoana care ma facea nefericita si care era foarte toxica.

Credeam ca o sa reusesc sa-l schimb, ca iubirea noastra va invinge toate necazurile si neintelegerile. Imi parea ca "furtuna" va mai tine inca putin si dupa asta va rasari soarele.

Dar de fapt, pur si simplu imi era frica sa plec. Ma temeam ca n-o sa mai pot gasi pe cineva ca el. M-am amagit singura ca relatia noastra este o dragoste adevarata.

Dar, de fapt, totul era o minciuna. Iubirea noastra era toxica si in adancul sufletului intelegeam ca trebuie sa fug de acest barbat cat mai repede posibil.

Desigur, stiam ca daca voi pleca, imi va fi greu. Am investit atat de multa dragoste, caldura, timp si energie intrucat nu-mi imaginam ca ne vom desparti candva.

Dar eu nu am meritat aceasta relatie. A fost nedrept in raport cu mine! Eu ma simteam nefericita si pustie, ma simteam prost fizic si spiritual. De aceea intr-o zi am decis sa pun capat acestei agonii.

Eu am decis sa-mi privesc frica in fata, frica ce m-a paralizat pana acum sa fac o schimbare. Eu am acceptat viata in care nu va fi el. Acum sunt singura si pot spune cu toata increderea ca niciodata n-am fost mai calma si mai impacata cu sine. Am devenit fericita si independenta.

Daca si tu simti la fel cum si eu anterior, ca nimic nu te tine – pleaca. E mult mai dureros sa ramai intr-o relatie care nu te satisface emotional, decat sa pleci.

Gaseste in tine curajul de a face asta. Cu siguranta il ai, doar trebuie sa decizi. Pleaca si nu te mai intoarce. Asculta-ti intuitia, ea nu te amageste niciodata.

Indrazneste sa incepi totul de la zero. Pune-ti un scop si devino fericita!

Adauga un comentariu