International

Au 102 ani! Cele mai batrane gemene isi dezvaluie secretul longevitatii

Publicat: 19 nov. 2018
1

Pe 20 noiembrie, surorile gemene Phyllis Jones si Irene Crump vor implini 102 ani. Nascute in 1916, femeile au trait sa vada patru schimbari de monarhi si 20 de prim-ministri. Care este secretul longevitatii lor? O dieta bogata in peste si doua pahare de tarie pe zi. Cel putin, asa zic gemenele de 102 ani. 

Phillis este sora „cea mare”, fiind nascuta cu 25 de minute inaintea lui Irene. Femeile sunt vehemente atunci cand sunt intrebate care este secretul longevitatii lor. Din punctul lor de vedere, daca vrei sa traiesti mult si sa nu iti arati varsta, trebuie sa ai o dieta bogata in peste si sa bei cate doua pahare de tarie odata.

Gemenele au primit o felicitare de la Regina Elisabeta acum doi ani, cand implinisera 100 de ani. Urmatoarea va veni la a 105-a aniversare.

Conform datelor oficiale, cea mai batrana persoana din Marea Britanie are 112 ani, iar cea mai in varsta pereche de gemeni din lume are 104. 

Vezi si: Au fost desemnate "cele mai frumoase gemene din lume". Cum arata fetitele acum, la varsta de 8 ani

In ciuda faptului ca surorile par cu cateva decenii mai tinere, Irene are probleme de mobilitate, ceea ce inseamna ca nu se mai poate deplasa prea mult. Phyllis, in schimb, spune ca o mai supara, din cand in cand, cate o durere, si ca are probleme cu ochii.

Carl, fiul lui Phyllis, un paramedic iesit la pensie, spune ca mutarea la un azil de batrani nu face parte din planul lor de viitor. Surorile traiesc impreuna de 8 ani si sunt vizitate zilnic de asistenti sociali, care le ajuta sa rezolve treburile casnice.

„Niciuna dintre ele nu are artrita, totul functioneaza cum trebuie – nu au probleme cu tensiunea arteruala sau cu colesterolul. Totul este excelent! Nu dau semne ca situatia se va schimba pre curand.”

„Le vizitez zilnic, uneori si de mai multe ori pe zi. E o placere sa iti petreci timpul in compania lor. Sunt mereu puse pe glume, fiind gemene, au o legatura speciala. Nici nu vor sa auda de azil! Nu exista sanse sa se mute vreodata din casa lor.”

Adauga un comentariu