International

Au aparut noi detalii despre soferul care a intrat cu masina în multime la targul de Craciun din Franta

Publicat: 26 dec. 2014
1
Potrivit unor surse din politie, soferul care a lovit luni mai multi pietoni la Targul de Craciun din Nantes, in vestul Frantei, provocand moartea unei persoane si ranirea altor noua, era sub influenta alcoolului. Barbatul de 37 de ani, internat in spital dupa accident, avea o alcoolemie de 1.8 grame la mie, de patru ori mai mult decat limita autorizata.
Autorul atacului s-a ranit grav prin injunghiere, dupa ce a lovit multimea cu camioneta. Un carnet a fost gasit in masina lui dupa agresiune, continand „afirmatii cel putin confuze”, potrivit procurorului din Nantes, Brigitte Lamy. Barbatul scria acolo despre „ura fata de societate” si evoca „riscul de a fi ucis de serviciile secrete”. El afirma de asemenea ca familia sa il „denigra pe Internet”.
Atacul a intervenit dupa alte doua agresiuni, dintre care una legata de islamul radical, determinand Guvernul francez sa anunte consolidarea masurilor de securitate pentru a asigura populatia. Sambata, un barbat a atacat politisti cu un cutit, strigand „Allah Akbar” (Allah este mare), la Joue-Les-Tours, dupa care a fost omorat de fortele de ordine. In confruntare au fost raniti trei politisti. Duminica, o persoana internata de 157 de ori la psihiatrie a intrat cu masina in pietoni, la Dijon, ranind 13 persoane, potrivit gandul.info.
Adauga un comentariu