Eveniment-Social

Au apărut primele rezultate la Admiterea 2020 la Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iași. Una dintre cele mai căutate facultăți, Arhitectură, a publicat listele candidaților admiși

Publicat: 24 iul. 2020
Au apărut primele rezultate la Admiterea 2020 la Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iași. Una dintre cele mai căutate facultăți, Arhitectură, a publicat listele candidaților admiși
Rezultate Admitere 2020 Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” Iași

Facultatea de Arhitectură din cadrul Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iaşi dormeaza specialişti în domeniile arhitectură, urbanism, restaurări, arhitectura de interior şi design, peisagistica, fiind preponderent orientată spre arhitectura clădirilor.

Rezultatele Admiterii 2020 la TUIAȘI

Rezultatele la Admiterea 2020 la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași au fost publicate. Una dintre cele mai căutate facultăți, Arhitectură, a publicat listele candidaților admiși. Pentru a putea consulta lista, click AICI!

Dosarele pot fi depuse online până pe 28 iulie

Cei care vor candida pentru locurile puse la dispoziție de către TUIASI au posibilitatea să se înscrie, cu o singură taxă și prin depunerea unui singur dosar, la oricâte facultăți ale Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași doresc, în ordinea preferințelor. Ulterior, în funcție de media de admitere și de opțiunile alese, aceștia vor fi declarați admiși. Dosarele pot fi depuse online până pe 28 iulie, când se încheie sesiunea de vară a admiterii, cu două excepții: la Facultatea de Arhitectură „G.M. Cantacuzino” ultima zi a înscrierilor este 15 iulie, în timp ce la Facultatea de Automatică și Calculatoare, ultima zi este 19 iulie.

„Contextul actual a lăsat clar să se înțeleagă că este nevoie de ingineri pentru revigorarea unor sectoare productive și, mai ales, pentru dezvoltarea unora care în viitor pot oferi siguranță societății umane în fața unor provocări similare. Sunt convins că atractivitatea studiilor la Politehnica ieșeană este în creștere și vom solicita, ca în fiecare an, locuri suplimentare”, a declarat prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval, rectorul TUIASI.

La Facultatea de Automatică și Calculatoare se va intra anul acesta doar pe bază de concurs de dosare

Anul acesta s-a luat decizia, pentru a nu exista niciun risc de sănătate pentru candidați, ca cele două facultăți care aveau probe tip examen pentru admitere să nu mai susțină probele respective. Astfel, la Facultatea de Automatică și Calculatoare se va intra anul acesta doar pe bază de concurs de dosare, în timp ce la Facultatea de Arhitectură „G.M. Cantacuzino” candidații vor trebui să prezinte un portofoliu relevant de lucrări care va conta în evaluarea dosarului lor de înscriere.

Platforma inovatoare lansată în 2017 de TUIASI pentru admiterea online a fost dezvoltată anul acesta, în contextul pandemiei cauzate de virusul SARS-COV2, pentru că întreg procesul de admitere pentru înscrierea în anul universitar 2020 – 2021 se va desfășura preponderent online. Cei care nu au acces la internet sau nu au posibilitatea de a se înscrie pe platforma creată de universitate, vor putea să își depună dosarul personal, la unul dintre punctele deschise de comisiile de admitere de la facultăți.

Astfel, candidații pot urmări în timp real situația înscrierilor la fiecare facultate, numărul de solicitări de înscriere fiind generat automat, iar clasificarea în funcție de media candidaților se face în timp real, astfel încât în final rezultatele să fie făcute publice ținând cont de toate opțiunile candidaților. Mai mult, a fost actualizat ghidul de completare a formularului online de înscriere la TUIASI, pentru a veni în ajutorul celor care își vor depune dosarele online, iar pe platforma de admitere a apărut și o secțiune cu cele mai frecvente întrebări ale candidaților și răspunsuri pentru acestea.

Comentarii
  • din cauza ca s au secretizat rezultatete , intra cine vrea la facultate. ati ajuns de rasul curcilor. invatamant de stat platit de la bugetul statului , ascunde rezultatele. invataman public , admitere transparenta . altefel intra toate loazale , nu mai spun de masluirea diplomelor si a locurilor in camin . urat da urat de tot

Adauga un comentariu