Secretele istoriei

Au dat evreii mari personalitati Romaniei?

Publicat: 01 dec. 2014

Au venit cu romanii, au trait cu dacii, au mesterit pentru domnitori si voievozi, au luptat si suferit ca romani. Istoria evreilor din Romania este strans legata de istoria tarii noastre. Au venit in numar mare in Evul Mediu, iar in perioada interbelica, evreii din Romania depaseau 700.000. Acum comunitatea evreiasca abia mai numara 8.000 de persoane. Ei au pastrat limba, obiceiurile, cultura romaneasca, au publicat ziare, reviste si carti in limba romana. Evreii au dat personalitati marcante Romaniei. Este suficient sa va spunem Maia Morgenstern sau Aleandru Elias
 
Vezi si Iata unde locuiesc cei care l-au rastignit pe Iisus

Evreii sunt unul dintre putinele popoare antice care au reusit sa supravietuiasca de-a lungul istoriei. Au fost prezenti in majoritatea evenimentelor economice, culturale sau sociale din cursul evolutiei omenirii din spatiul nostru geografic.
 
Vezi si Irena Sendler, salvatoarea a mii de evrei

Evreii au inceput sa vina in numar mare in secolele al XVII-lea si al XVIII-lea. Majoritatea erau meseriasi – croitori, pantofari sau tamplari.
 
Evreii din Romania au luptat pentru dreptul lor de a fi cetateni ai acestei patrii si au contribuit la momente importante din a istoria poporului roman, au luptat in Razboiul de Independenta si in Primul Razboi Mondial. Unii au cazut pe campul de lupta pentru a apara Romania, potrivit antena3.ro.
 
In 1926, populatia evreiasca de la noi numara aproape 800.000 de persoane.
Au trait dupa legea romaneasca, dar si dupa obiceiurile lor.loading...

Adauga un comentariu