Eveniment-Social

Au demonstrat ca sunt printre cei mai buni din lume. Iata ce au reusit doi elevi de la un colegiu din Iasi – FOTO

Publicat: 02 iun. 2016
1

@ Elevii si profesorii Colegiului National Emil Racovita din Iasi au dat, din nou, lovitura pe plan mondial! @ Concret, Ovidiu Avadanei, elev in clasa a XII-a, va participa la Olimpiada Internationala de Matematica, in luna iulie 2016, la Hong Kong @ Aceasta performanta reprezinta o incununare a eforturilor individuale, a pasiunii, perseverentei, precum si a indrumarii competente si constante a mentorului sau, profesorul Catalin Budeanu @ Celalalt rezultat remarcabil a fost obtinut de Tudor Pipirig, calificat la Olimpiada Internationala Stiintele Pamantului, care va avea loc in luna septembrie anul acesta, in Japonia

O noua confirmare a valorii invatamantului preuniversitar iesean vine de la Colegiul National Emil Racovita din Iasi. Asta prin rezultatele de exceptie obtinute recent de doi dintre elevii olimpici. Astfel, in urma sustinerii probelor de selectie pentru formarea echipei nationale a Romaniei, Ovidiu Avadanei, elev in clasa a XII-a, va participa la Olimpiada Internationala de Matematica, in luna iulie 2016, la Hong Kong. Aceasta performanta reprezinta o incununare a eforturilor individuale, a pasiunii, perseverentei, precum si a indrumarii competente si constante a mentorului sau, profesorul Catalin Budeanu.

Click aici pentru FOTO!

Celalalt rezultat remarcabil a fost obtinut de Tudor Pipirig, din clasa a XI-a, recent calificat la Olimpiada Internationala Stiintele Pamantului, care va avea loc in luna septembrie a acestui an, tocmai in Japonia. De precizat ca, reusitele colectivului de elevi si profesori de la Racovita vin sa completeze succesele repurtate, in ultmii ani, de institutia educationala ieseana. Acest lucru a dus colegiu inclusiv pe locul I la nivel national din perspectiva rezultatelor la examenul de Bacalaureat si in topul celor cu premii la olimpiade si concursuri nationale si internationale. 

Pasiune si multa munca

Pasiunea pentru chimie, curajul experimentelor si al experientelor noi le-au fost stimulate celor doi de profesorul Petronela Ilas, iar viziunea interdisciplinara a fost modelata de catre profesorii Lorela Caradan (Biologie), Mihaela Lesenciuc (Geografie) si Cristinel Miron (Fizica).

Citeste si: PERFORMANTE! Noi premii pentru elevii ieseni la Olimpiadele Nationale 

„Evolutia celor doi elevi sta, de altfel, sub semnul excelentei inca din anul 2011. De-a lungul anilor de studiu, ambii au obtinut rezultate deosebite, Ovidiu Avadanei la Olimpiada Nationala de Matematica si Balcaniada de Matematica, iar Tudor Pipirig la Olimpiada Nationala de Chimie si Olimpiada Nationala Stiintele Pamantului. Ovidiu si Tudor sunt elevi deosebiti, dornici de cunoastere, care au intalnit profesori dedicati care le-au fost alaturi, indrumandu-i cu competenta, rabdare si pasiune. Aceasta intalnire fericita a determinat evolutia lor si obtinerea unor rezultate exceptionale„, a declarat directorul colegiului Racovita, profesor Paula Gavrilescu. Pe de alta parte, in perioada urmatoare, e posibil ca si alti elevi sa obtina rezultate similare, avand in vedere ca noua generatie de  tineri (clasele V-VIII – n.r.) au deja posibilitati de a ajunge la fazele internationale ale olimpiadelor.

Citeste si: Doi elevi din Iasi, medaliati la o valoroasa olimpiada europeana – FOTO

Comentarii
  • BRAVO DOAMNA PROF.PAULA GAVRILESCU ,DE CAND CONDUCI ACEST LICEU NUMAI LUCRURI FRUMOASE AUD .II FELICIT PE TOTI COLABORATORII DUMITALE CA SUNT OAMENI DE VALOARE SI MENTIN INVATAMANTUL LA STANDARDE RIDICATE .FELICIT ELEVII LICEULUI CA SUNT CONSTIENTI CA NUMAI INVATAND BINE POTI AJUNGE CEVA IN VIATA .CITESC CU PLACERE TOT CE SCRIE DESPRE ACEST LICEU CARE A FOST MEREU IN FRUNTE ,DE ANI SI ANI .VA FELICIT PE TOTI CE FORMATI COLECTIVUL ACESTUI LICEU ,PROFESORI SI ELEVI ,TE FELICIT PAULA GAVRILESCU CA TE STRADUESTI SA TII STANDARDELE STIUTE DE NOI CEI MAI BATRANI ,INVATAMANT DE CALITATE .MULT SUCCES INCONTINUARE .DOAMNE AJUTA .

Adauga un comentariu