News Flash:

Au explodat preturile la fructe si legume

21 Mai 2001
1193 Vizualizari | 0 Comentarii
•Un comerciant din piata vinde pe zi intre 60 si 100 de kilograme de capsune

In ziua de azi, putini sunt cei care isi mai permit sa cumpere un kilogram de fructe. Facand o plimbare prin pietele iesene putem constata cu usurinta ca preturile la fructe si legume sunt destul de mari pentru buzunarul omului de rand. In pietele din centrul orasului, preturile sunt mai ridicate decat cele din pietele marginase, dintr-un cartier. Cele mai scumpe fructe sunt piersicile si caisele, aduse din Turcia, care au un pret ce variaza intre 70.000-80.000 de lei kilogramul. Persoanele cu posibilitati financiare mai mari pot cumpara pere cu 45.000-50.000 de lei kilogramul. Cu toate ca preturile sunt destul de piparate si la capsune, intre 40.000-60.000 de lei pentru un kilogram, se pare ca sunt totusi cele mai cumparate fructe in aceasta saptamana. Persoanele care vand capsune in piata considera ca aceasta afacere este destul de profitabila deoarece pe zi un singur comerciant vinde pe zi aproximativ 60-100 de kilograme. Cei mai multi dintre cumparatori sunt persoane cu posibilitati financiare mai mari, dar sunt si clienti care cumpara de pofta cate 200-300 de grame. Ciresele de mai au un pret mai accesibil in comparatie cu celelalte fructe, cumparatorii platind pentru un kilogram intre 9.000 si 12.000 de lei. Bananele, portocalele si merele au preturi asemanatoare. Astfel, un kilogram de banane costa 24.000 de lei, iar portocalele 23.000 de lei kilogramul. In ce priveste merele, acestea au un pret ce variaza intre 13.000 de lei kilogramul pentru cele romanesti si 24.000 de lei kilogramul pentru cele aduse din Turcia. Daca aruncam o privire si la legumele care au aparut pe piata, preturile sunt si aici destul de piparate. Cartofii noi costa aproximativ 20.000 de lei kilogramul, iar varza noua intre 10.000-20.000 de lei pe kilogram. Pentru un kilogram de rosii turcesti, cei doritori platesc intre 18.000-20.000 de lei, iar la castraveti costul variaza intre 20.000 de kilogramul pentru cei romanesti si 30.000 de lei pentru cei turcesti sau sirieni. Tot 20.000 de lei costa si kilogramul de morcov. Cele mai ieftine sunt ceapa si ridichea, care se vand cu 5.000 de lei trei legaturi.
Delia NAVROTESCU
Distribuie:  
Incarc...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1331 (s) | 24 queries | Mysql time :0.019252 (s)

loading...