News Flash:

Au fost afisate subiectele la proba orala pentru bacalaureat

19 Mai 2005
998 Vizualizari | 0 Comentarii
•www.edu.ro/subiecte_oral_2005.htm, la aceasta adresa pot fi vazute subiectele la probele orale ale bacalaureatului •Serviciul National de Examinare si Evaluare este institutia care a formulat subiectele respectand programa de bacalaureat •Probele orale sunt eliminatorii

Subiectele de la bacalaureat pentru probele orale nu mai sunt o enigma. Ministerul Educatiei si Cercetarii (MEC) a publicat pe www.edu.ro subiectele pentru probele orale ale examenului de bacalaureat 2005. Astfel, accesand link-ul www.edu.ro/subiecte_oral_2005.htm elevii claselor a XII-a vor gasi subiectele formulate de Serviciul National de Examinare si Evaluare pentru disciplinele limba engleza, limba franceza, limba germana moderna, limba si literatura germana materna, limba si literatura croata, limba si literatura italiana, limba si literatura maghiara, limba si literatura romana, limba si literatura slovaca - profil real si uman, limba si literatura spaniola, limba si literatura turca materna - profil teologic si pedagogic, limba si literatura turca moderna, limba rusa si limba rusa pentru minoritati. Subiectele pentru probele orale se elaboreaza la nivel national si cuprind teme, probleme din programele pentru bacalaureat. Comisiile de examen vor asigura, prin profesorii examinatori, оntocmirea biletelor de examen, оn preziua оnceperii probelor orale. Subiectele de pe biletele de examen vor avea un grad de complexitate care sa permita tratarea lor integrala оn maximum 10-15 minute.

Cinci - nota de trecere

Examinarea orala se realizeaza de catre cei doi profesori examinatori din comisie. Acestia pot interveni cu оntrebari lamuritoare sau suplimentare, de regula dupa ce candidatul si-a prezentat raspunsurile. Examinarea la probele orale se desfasoara оn prezenta a cel putin trei candidati. Fiecare profesor examinator evalueaza raspunsul candidatului de la probele orale cu note оntregi, de la 1 la 10, оn functie de punctajul orientativ de evaluare. Daca baremul conduce la punctaje fractionare, acestea se rotunjesc la cel mai apropiat оntreg, оn cazul fractiunilor de 50 de sutimi, rotunjirea se face оn favoarea elevului. Un candidat se considera promovat la proba orala daca a obtinut minimum nota finala cinci, la respectiva proba. Оn caz contrar, candidatul este declarat "respins" la proba orala respectiva.

Probele eliminatorii

Probele orale sunt eliminatorii. Candidatul care a obtinut o nota sub cinci sau nu s-a prezentat la o proba orala este declarat "respins", respectiv "neprezentat" la examenul de bacalaureat si nu mai participa la probele urmatoare. Reamintim faptul ca оncheierea cursurilor pentru clasa a XII-a a fost stabilita pentru data de 17 iunie 2005, prima proba a examenului de bacalaureat din acest an – limba si literatura romana (oral) – urmand sa se desfasoare оn zilele de 27 si 28 iunie. Subiectele pentru probele scrise ale examenelor care vor avea loc оn cadrul bacalaureatului vor fi facute publice numai dupa sustinerea efectiva a probelor.
Marilena ROJNITA
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1284 (s) | 22 queries | Mysql time :0.016054 (s)