Sport

Au fost cei mai buni! Steaua a aniversat ieri 29 de ani de la castigarea Cupei Campionilor

Publicat: 07 mai 2015

Steaua a aniversat ieri împlinirea a 29 de ani de la cucerirea Cupei Campionilor Europeni, pe stadionul Ramon Sanchez Pizjuan din Sevilla, dupa o finala câstigata la loviturile de departajare în fata Barcelonei (scor 2-0). „Pentru aceasta performanta neegalata în istoria fotbalului românesc, clubul si suporterii nostri le vor fi recunoscatori întotdeauna eroilor acelei seri magice de la Sevilla, care au adus faima României”, precizeaza FC Steaua într-un comunicat postat pe site-ul sau oficial.

„Obtinerea celui mai râvnit trofeu din Europa la nivelul competitiilor inter-cluburi a reprezentat un moment de cotitura în fotbalul autohton, Steaua fiind echipa care, din acel moment, a devenit imaginea României pe plan sportiv pe Batrânul Continent. Cele patru lovituri de la 11 metri aparate de Helmuth Duckadam, care i-au adus un loc în Cartea Recordurilor, cele doua reusite ale tinerilor, pe atunci, Lacatus si Balint, superba echipa a Stelei din anii ’80 si triumful la nivel european îi determina pe toti stelistii sa fie mândri de faptul ca iubesc culorile ros-albastre. Steaua este si va fi întotdeauna cea mai de succes si cea mai iubita echipa din România, singura care a ridicat stacheta în Europa”, adauga gruparea ros-albastra. În partida de la Sevilla, la care au asistat 70.000 de spectatori, au evoluat urmatoarele formatii:

Steaua Bucuresti: Helmuth Duckadam Stefan Iovan (capitan), Miodrag Belodedici, Adrian Bumbescu, Ilie Barbulescu Gavrila Balint, Lucian Balan (Anghel Iordanescu, min. 75), Ladislau Boloni, Mihail Majearu Marius Lacatus, Victor Piturca (Marin Radu, 107). Antrenor: Emeric Ienei

FC Barcelona: Javier Urruti – Gerardo, Migueli, Jose Ramon Alexanko, Julio Alberto – Victor Munoz, Marcos Alonso, Bernd Schuster (capitan; Jose Moratalla, 85) – Angel Pedraza, Steve Archibald (Pichi Alonso, 106), Franciso Jose Carrasco.
Antrenor: Terry Venables

Arbitri: Michel Vautrot – central, Alain Delmer, M. Girard – tusieri (toti din Franta)

La loviturile de departajare, singurii care au reusit sa înscrie au fost Lacatus si Balint, în timp ce Majearu, Boloni (ambii de la Steaua), respectiv Alesanco, Pedraza, Alonso si Marcos (toti de la FC Barcelona) au ratat executiile. Pâna în finala, Steaua trecuse de Vejle BK (Danemarca), Honved Budapesta (Ungaria), Kuusysi Lahti (Finlanda) si Anderlecht Bruxelles (Belgia).loading...

Adauga un comentariu