Stiri medicale

Au fost descoperite proteinele care distrug virusurile

Publicat: 20 dec. 2011
7

Maladiile provocate de virusuri ar putea deveni istorie. Todd Rider, un biolog si inginer britanic, cercetator la Institutul de Tehnologie din Massachusetts, a facut o descoperire epocala: un medicament-panaceu numit Draco, care si-a dovedit in laborator eficienta cu toate cele 15 tipuri de virusuri care au infectat soareci si tesuturi umane, informeaza BBC.

Draco este, de fapt, o combinatie de doua proteine: una detecteaza „poarta” prin care virusul intra in celula, iar cealalta actioneaza ca o bomba cu ceas, distrugand celula infectata.

Spre deosebire de interferon, Draco nu declanseaza un raspuns autoimun al organismului, ceea ce inseamna ca va putea fi utilizat fara teama de efecte secundare.

Rider a declarat ca a combinat studii din inginerie si biologie, pentru a ajunge la acest rezultat. Alti cercetatori chestionati de BBC in legatura cu descoperirea lui Todd Rider au manifestat un optimism rezervat, intrucat acesta si-a publicat rezultatele cercetarilor online si nu intr-un jurnal de specialitate mai sobru, care verifica „la sange” orice descoperire, inainte de publicare.

Pe de alta parte, pana ce medicamentul va fi avizat in scopul tratarii oamenilor, vor trece ani de zile de teste asupra mamiferelor mari.





Adauga un comentariu