Eveniment-Social

Au fost desemnati castigatorii Olimpiadei Nationale de Informatica de la Iasi

Publicat: 26 mai 2015
1

Universitatea Alexandru Ioan Cuza (UAIC) Iasi a gazduit cel mai important concurs de Informatica din tara, ONIS 2015. Astfel, cei mai buni studenti la aceasta disciplina din Romania s-au intalnit la o competitie ce a reunit 23 de echipe a cate trei membri. Aceasta a fost a doua editie a competitiei anuale. Scopul concursului este de a realiza legatura intre Olimpiada Nationala de Informatica pentru elevi si concursul international de programare pentru studenti ACM International Collegiate Programming Contest (ACM-ICPC), stimuland participantii sa investeasca intr-o buna pregatire in domeniul algoritmicii si al programarii.

Citeste si: Studentii ieseni participa la cel mai amplu „Mars al Absolventilor”

Iata, asadar, clasamentul final: locul 1 – echipa Universitatii Bucuresti formata din Mihai Nitu, Alexandru Murtaza, Costin Vlad, locul 2 – tot echipa Universitatii Bucuresti formata din Ciprian Olariu, Diana Tudoreanu, Mircea Trifan. Ambele echipe au fost medaliate cu aur.

Citeste si: Rezultate deosebite ale elevilor de gimnaziu la Olimpiada Nationala de Informatica! VEZI LISTELE

De asemenea, cu argint au fost laureate echipele de pe locurile 3 si 4, respectiv Horia Crestescu, Robert Tilica, Alexandru Bunget, studenti in cadrul Universitatii Bucuresti si Silviu Popescu, Stefan Adrian Popa, Radu Visan, studenti in cadrul Universitatii Politehnica Bucuresti. Pe de alta parte, bronz au primit: Petru Trambitas, Flaviu Berbecariu, Bianca Costin, de la Universitatea Babes-Bolyai Cluj-Napoca si Marcus George, Adrian Spataru, Adina Mateescu, studenti in cadrul Universitatii de Vest Timisoara. Olimpiada Nationala de Informatica pentru Studenti 2015 a fost organizata de Consortiul Informatica Universitaria, compus din Departamentele sau facultatile de Informatica ale universitatilor din: Bucuresti, Cluj, Timisoara, respectiv Iasi.

Adauga un comentariu