Eveniment-Social

Au fost publicate rezultatele la Definitivat 2021! Iașul se află pe locul 2 ca numărul de decariști

Publicat: 21 iul. 2021

Rezultatele pentru examenul de Definitivat 2021 au fost publicate de Ministerul Educației. Notele obținute de profesori la examenul de definitivat au fost făcute publice atât în centrele de examen, cât și pe definitivat.edu.ro.

Proba scrisă din cadrul examenului național pentru definitivare în învățământ, sesiunea 2021, a avut loc miercuri, 14 iulie, în 42 de centre de examen.

Proba s-a desfășurat la 43 de discipline. Au fost admiși la proba scrisă și sunt așteptați să participe cei 464 de candidați (dintr-un total de 526 de candidați înscriși la începutul anului școlar), care au îndeplinit cumulativ următoarele condiții: efectuarea unui stagiu de predare în specialitate de cel puțin un an, calificativul pentru anul școlar în curs „Bine” sau „Foarte bine”, media aritmetică a notelor obținute la inspecția la clasă și la evaluarea portofoliului profesional – minimum 8 (dar note nu mai mici de 7 la fiecare dintre probele respective).

 

Nota la proba scrisă are o pondere de 70 la sută în calculul mediei finale, care, pentru promovarea examenului, trebuie să fie de cel puțin 8. Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, și obiectivul acestui examen național.

Toate notele le puteți afla dând click aici

Așadar, județul Iași se află pe locul doi, după Cluj ca numărul de profesori care au luat nota 10 la definitivat. Totul este completat de județul Constanța

Cluj – 15 note de 10

Iași – 14 note de 10

Constanța – 11 note de 10

Adauga un comentariu