Local

Au fost reluate căutările în cazul căruțașului luat de viitură la Pocreaca – GALERIE FOTO, VIDEO, UPDATE

Publicat: 14 mai 2022
Un ieșean a fost luat de viitură la Pocreaca

Astăzi, 14 mai 2022, au fost reluate căutările în cazul bărbatului luat de viitură la Pocreaca. Pompierii s-au întors la fața locului și au refăcut traseul pe care bărbatul l-ar fi urmat. Mai multe persoane s-au mobilizat și îl caută pe căruțaș. Sunt prezenți oameni de la primărie, rude, vecini și scafandri.

UPDATE: Astăzi, 15 mai 2022, căutările au fost reluate. Bărbatul încă nu a fost găsit. La fața locului sunt prezente cadre medicale și scafandrii.

UPDATE:  Misiunea privind căutarea persoanei dispărute în viitura din localitatea Pocreaca, comuna Schitu Duca, județul Iași a fost sistată, acțiunea de căutare va continua mâine dimineață începând cu ora 07.00.

UPDATE: 

Este într-adevăr o mare tragdie care a lovit comunitatea noastră. Un domn, de vârstă medie, în dorința de a-și salva calul de la înec, din calea furiei apelor, a căzut pradă și nu pot decât să-mi exprim întreaga mea compasiune față de familia dumnealui și față de comunitate în general. Am vorbit cu membrii familiei. Sunt consternați, cum suntem cu toții. Să sperăm că într-un timp cât mai scurt vom da de dumnealui., a declarat Grigore Corciovă, primarul comunei Schitu Duca.

UPDATE: Se pare că bărbatul ar fi trecut printr-un tub, după ce a fost luat de apă. A fost găsită pălăria acestuia, dar este ruptă. La fața locului este prezentă și poliția.

UPDATE: Bărbatul, în vârstă de 54 de ani, are doi băieți și o fată. Băieții sunt plecați în străinătate și în București, iar fiica a fost cu el ieri. Fiica bărbatului a făcut mai multe declarații referitoare la dispariția bărbatului:

Tatăl meu a dispărut aseară la ora 19:00. A venit să mă aducă acasă și după a vrut să dea drumul la cai și să plece, dar l-a luat apa. El venea din comuna Schitu Duca, sat Pocreaca. Eu am anunțat pompierii. Le-am spus că l-a luat apa, cu căruță, cu cai, cu tot. Eram cu el. Eu m-am urcat mai la deal și el mai la vale și l-a luat apa. Aseară a fost căutat până la ora 20:000. Astăzi sunt noi căutări, în apropiere de magazin., a declarat fiica bărbatului.

Pompierii au început să-l caute pe bărbat încă de aseară:

La ora 19.05 am fost sesizați prin apelul unic de urgență 112 că în localitatea Pocreaca, comuna Schitu Duca, în apropierea drumului comunal, o căruță cu doi cai și căruțaș au fost luați de o viitură. La locul evenimentului a fost deplasată echipa de scafandri, un echipaj de intervenție, un echipaj de prim ajutor calificat, echipaje ale IPJ si membri din cadrul serviciului voluntar. În jurul orei 20.00 un cal a fost salvat, celălalt era mort, prins sub căruță. Căruțașul, bărbat, în vârstă de 52 de ani nu a fost găsit. La ora 21.40 au fost sistate căutările, iar dimineață, începând cu ora 08.00 au fost reluate căutările persoanei dispărute.,au transmis reprezentanţii ISU Iaşi.

Sursa foto/ video: ISU Iași
Adauga un comentariu