Securitate

Au furat toti banii din bancomat cu un stick de memorie in numai 3 minute. Ce continea dispozitivul

Publicat: 31 dec. 2013
5

Modul de operare a fost prezentat la Chaos Computing Congress, un congres de tehnologie care a avut loc la Hamburg, Germania.

Celebra „pisica” pusa la bancomat pentru a retine cardul celui care incearca sa scoata bani si camerele bine ascunse care filmeaza codul PIN al cardului sunt istorie. O noua „tehnologie” face ca banii sa fie scosi din ATM, singurul pagubit fiind, de aceasta data, doar banca.

In luna iulie a acestui an, mai multe ATM-uri au fost vandalizate pentru a fi golite de bani, metoda fiind necunoscuta la acea vreme. Dupa ce mai multe banci au crescut securitatea bancomatelor s-a putut elucida misterul: hotii forteaza fanta pentru card, incercand sa introduca un stick de memorie pe care se afla un virus care face ATM-ul sa fie „darnic„, golindu-se de bani.

Operatiunea trebuie sa dureze mai putin de trei minute, hotul fiind nevoit sa introduca rapid un cod de 12 cifre, cod pe care il obtine dupa virusarea ATM-ului, si sa aleaga sume potrivit de mari pentru a nu sta foarte mult pentru eliberarea acestora. Cercetatorii sustin ca noua „tehnologie” i-a pus pe ganduri, marirea securitatii bancomatelor fiind acum prioritatea zero, o misiune deloc usoara.

Adauga un comentariu