Local

Au furat un bolid de peste 100.000 euro si au incercat sa-l scoata din tara

Publicat: 08 sept. 2016

Politistii de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni au prins un italian care intentiona sa treaca vama in Republica Moldova, la volanul unui autoturism marca BMW 730D, în valoare de aproximativ 110.000 euro. In urma cu doua zile, în jurul orei 22:00, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni, s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor de control la trecerea frontierei, italianul Carmelo C. (53 de ani), la volanul unui autoturism marca BMW 730D, an de fabricatie 2016, înmatriculat în Germania.

La control, oamenii legii au solicitat soferului si actele masinii. Acesta a prezentat un contract de închiriere, încheiat pe 5 septembrie, între o firma de închirieri auto din Germania si un alt italian, despre care a declarat ca este varul lui. Politistii, având suspiciuni privind provenienta autovehiculului, au facut verificari si au contactat proprietarul mijlocului de transport, firma de închirieri, care le-a spus ca pentru autoturismul în cauza nu exista niciun acord de a parasi teritoriul Germaniei si trebuie retinut in vama.

Continuând cercetarile, ieri, în jurul orei 00:00, politistii de frontiera au stabilit ca bolidul figureaza în bazele de date ca fiind declarat furat de autoritatile din Germania. Cu privire la aspectele constatate, italianul a declarat ca intentiona sa mearga în Republica Moldova si nu avea cunostinta despre faptul ca nu avea dreptul sa paraseasca teritoriul Germaniei cu autoturismul. Oamenii legii il cerceteaza acum pentru furt, iar autoturismul, în valoare de aproximativ 110.000 euro, a fost indisponibilizat la sediul Politiei de Frontiera.

Citeste si:  UPDATE – EXCLUSIV: Copil la un pas de moarte din cauza unor locatari – FOTOloading...

Adauga un comentariu