Local

Au inceput concursurile de titularizare la unitatile reprezentative

Publicat: 16 iun. 2000

•Cea mai mare concurenta este la Liceul „Emil Racovita” unde cinci candidati se vor bate pentru a obtine o catedra de fizica

Ieri s-a desfasurat primul concurs de titularizare la o scoala reprezentativa din Iasi. Este vorba despre Colegiul „Costache Negruzzi” Iasi care a scos la concurs sase catedre. Cea mai mare concurenta s-a inregistrat pentru posturile de matematica unde au fost inscrisi cinci candidati pe doua catedre, urmate de cele doua catedre de limba romana unde s-au inscris trei concurente, apoi postul de religie si cel de engleza unde au fost inscrisi cate un singur candidat. Concursul s-a desfasurat fara probleme, iar rezultatele urmau sa fie afisate aseara. Eventualele contestatii se vor depune astazi. Tot astazi se desfasoara concursul de titularizare la Colegiul „National” Iasi. Pe cele noua posturi erau inscrisi 11 candidati: pentru cele doua catedre de limba romana erau trei candidati, pentru catedra de chimie – doi, pentru cele doua catedre de informatica – doi si cate un candidat pentru cate o catedra de germana, engleza, religie si consiliere scolara. Concursul de titularizare se va desfasura astazi, incepand cu ora 9, iar rezultatele vor fi afisate sambata dimineata. Urmatorul concurs de titularizare se va desfasura maine, la Liceul „Emil Racovita” Iasi. Cei 14 profesori inscrisi concureaza pe cinci posturi, dupa cum urmeaza: patru candidati pentru doua catedre la limba romana, cinci candidati pentru o catedra de fizica, trei candidati pentru o catedra de franceza si doi candidati pentru o catedra de chimie. Concursul se va desfasura maine dimineata, iar rezultatele vor fi afisate maine seara. Eventualele contestatii se vor depune luni dimineata. Amintim ca taxa de contestatie la toate cele trei licee este de 600.000 de lei. Cuantumul ridicat al acestei taxe este explicat prin faptul ca directorii liceelor mentionate nu doresc sa se confrunte cu situatii in care candidatii fac inutil contestatii.
In ceea ce priveste celelalte unitati reprezentative care au scos posturi la concurs pentru titularizare, toate au stabilit data concursului, insa foarte putine au decis care va fi cuantumul taxei de inscriere. „Noi am trimis scolilor modalitatea de calculare a taxelor de inscriere. Insa, deoarece este pentru prima data cand organizeaza un asemenea concurs, nu stiu sa stabileasca exact cuantumul taxelor. Este vorba si de o estimare a numarului de candidati care s-ar putea inscrie la concurs. Iar conducerile scolilor nu au curajul sa faca aceste estimari”, a spus economist Adriana Aftanasie, contabila ISJ Iasi.
Simona RELEAloading...

Adauga un comentariu