Eveniment-Social

Au început înscrierile, la clasa pregătitoare, la una dintre cele mai căutate școli din Iași, Școala „Junior” a Universității „Cuza”

Publicat: 28 ian. 2021
Elevi la cursuri derulate la Școala

La Școala Primară „Junior” din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași au loc înscrieri pentru grupa mică și clasa pregătitoare, pentru anul școlar 2021-2022. Înscrierile se fac până vineri, 29 ianuarie 2021, la secretariatul Școlii „Junior”

Școala Primară „Junior” din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași a demarat înscrieri pentru grupa mică și clasa pregătitoare, pentru anul școlar 2021-2022. Înscrierile se fac până vineri, 29 ianuarie 2021, la secretariatul școlii Junior (str. Păcurari nr. 9), în intervalul orar 08:00 – 15:00. Dosarul trebuie să conțină următoarele acte (în copie): certificatul de naștere al copilului, buletinul/cartea de identitate a părinților, certificatul de căsătorie al părinților, hotărârea de divorț din care să rezulte cui a fost încredințat copilul (dacă este cazul), adeverință de salariat al Universității „Cuza”. Pentru elevii ai căror părinți nu lucrează în cadrul Universității, dosarul de înscriere trebuie să conțină și recomandarea scrisă a unui angajat al UAIC, însoțită de o adeverință de salariat a persoanei care face recomandarea. Detalii despre criteriile de înscriere, aprobate de către Biroul Executiv al Consiliului de Administrație (BECA) al Universități „Cuza” pot fi consultate aici:
https://www.uaic.ro/organizare/organizare-academica/departamentul-pentru-invatamant-preuniversitar/scoala-junior/noutati-si-evenimente-de-la-scoala-junior/.

La finalul anului 2020, instituția a primit autorizație din partea Ministerului Educației și Cercetării

Prof. univ. dr. Tudorel Toader, rectorul de la UAIC din Iași, a demarat un nou proiect spectaculos! Este vorba despre o investiție legată de dezvoltarea unei unități de învățământ preuniversitar, cu ciclu: primar, gimnazial și liceal. La acest moment se caută un sediu pentru aceasta. Totul se va face având la bază Școala „Junior” a UAIC. În urma demersurilor făcute, enititatea educațională de la „Cuza” a devenit una din rețeaua publică de stat de învățământ, prin aprobarea obținută de la Ministerul Educației și Cercetării (MEC) ce funcționează pe lângă cea mai veche universitate modernă a României.

Școala „Junior” funcționa ca Departament în cadrul Universității „Cuza”. Este vorba despre prima școală cu clasele I-IV din România, care funcționează în cadrul unei instituții de învățământ superior

Școala „Junior” funcționa ca Departament în cadrul Universității „Cuza”. Este vorba despre prima școală cu clasele I-IV din România, care funcționează în cadrul unei instituții de învățământ superior.

„Noi am făcut toate aceste demersuri și, iată, că un prim rezultat este tocmai că am obținut avizul de la MEC. Este o dorință mai veche a comunității academice de la «Cuza» ce se leagă de a dezvolta și ciclul gimnazial, respectiv liceal. Practic de a avea un liceu al nostru, de a completa tot ceea ce înseamnă pregătirea educațională a unui individ, de la grădiniță și până la studii de doctorat sau post-doctorat. Acum, căutăm și un spațiu sau un nou teren în care să funcționeze toate acestea”, a scost în evidență prof. univ. dr. Tudorel Toader, rector de la UAIC din Iași.

Școala „Junior” funcționa ca Departament în cadrul Universității. Este vorba despre prima școală cu clasele I-IV din România, care funcționeaza în cadrul unei instituții de învățământ superior.

Școala a fost inaugurată la 17 septembrie 2007. Dotată modern și adecvat, aceasta asigură educația unui număr de 90 de elevi, repartizați în 5 clase

Școala „Junior” a fost inaugurată la 17 septembrie 2007. Dotată modern și adecvat, aceasta asigură educația unui număr de 90 de elevi, repartizați în 5 clase. Unitatea se adresează copiilor angajaților de la „Cuza”, dar sunt acceptați și micuți din exterior. La nivelul anului 2019-2020, 750 lei era taxa de școlarizare pentru elevii angajaților Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și 1.200 lei – taxa de școlarizare pentru elevii din afară. Directorul Școlii și Grădiniței „Junior” este Liliana Minea, profesor pentru învățământ primar.

„Școala noastră este la foarte mare căutare în rândul părinților. Având în vedere viziunea și acțiunile rectorului, prof. univ. dr. Tudorel Toader, s-a ajuns să îndeplinim și aceste obiective. Avantajul nostru este că, într-o clasă, sunt acceptați până la maximum 18-20 de copii. Avem toate dotările necesare, personalul calificat și o atmosferă propice educației. Acum, echipa domnului rector merge mai departe cu investițiile și dezvoltarea pentru a se ajunge la crearea liceului, cu un sediu modern, dotate la cel mai înalte standarde”, a arătat și lect. univ. dr. Bogdan Constantin Neculau, Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației de la „Cuza.

Acesta este și coordonator al Centrului de Învățare de la UAIC, este responsabil cu Școala „Junior” și noul director al Departamentului Învățământ Preuniversitar.




Adauga un comentariu