Eveniment-Social

Au inceput inscrierile la Seven Hills, prima scoala internationala din Iasi

Publicat: 07 mai 2014
Incepand cu anul scolar 2014 – 2015, la Palas Mall din Iasi va functiona prima scoala internationala din nord-estul tarii, cu predare exclusiv in limba engleza. Este vorba despre Seven Hills International School, zeci de parinti fiind deja interesati sa-si inscrie copiii pentru a urma cursurile in cadrul institutiei de invatamant preuniversitar. Parintii care doresc sa le ofere copiilor o educatie dupa curriculum britanic, in conditii ultramoderne, ii pot inscrie deja la noua scoala. Pentru inceput, vor functiona o grupa de gradinita, clasa pregatitoare, clasa a V-a si clasa a IX-a. 
In luna septembrie a acestui an, Seven Hills International School va fi inaugurata in ansamblul urbanistic Palas, ocupand un etaj din cladirea United Business Center 2. Inscrierile au inceput deja. Pentru gradinita si clasa pregatitoare acestea presupun intocmirea unui dosar personal al copilului si un interviu cu parintii, iar pentru clasa a V-a se adauga testul de limba engleza. Pentru clasa a IX-a, inscrierile se fac pe baza testului de limba engleza, a interviului cu elevul si cu parintii si a portofoliului academic, care sa includa rezultatele la evaluarea nationala si participarea la activitati educationale, comunitare sau de voluntariat.
Colectivele claselor vor fi de 15 – 18 elevi, pentru ca fiecare copil sa beneficieze de intreaga atentie a cadrelor didactice. Acest lucru va permite ca dezvoltarea elevilor sa fie in concordanta cu abilitatile, capacitatile si aptitudinile care ii definesc. Pe langa programul academic obligatoriu, sustinut de profesori vorbitori nativi de limba engleza si cadre didactice de elita din Iasi, elevii vor lua masa de pranz si vor avea timp de odihna. In plus, acestia vor participa la activitati extrascolare si cluburi variate, vor canta in orchestra scolii, vor practica sporturi individuale si de echipa si vor merge in excursii tematice. 
Seven Hills International School este in proces de autorizare de catre Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Preuniversitar, ceea ce va permite echivalarea studiilor in sistemul de invatamant romanesc si in orice alt sistem din lume. Scoala va obtine in luna mai acreditarea din partea Consiliului Scolilor Britanice Internationale. De asemenea, Seven Hills va fi acreditata de Cambridge International Examinations, cel mai mare furnizor de programe educationale.


loading...

Adauga un comentariu